FC RosengårdFotbollNyheter

Mladen om utmaningen FC Rosengård

Tränaren, Mladen Blagojevic är känd som en passionerad och målinriktad tränare och har en lång och imponerade fotbollsbakgrund.  Berätta lite om dig själv och din fotbollsbakgrund? 

– Som spelare så nådde jag inga högre höjder och var väl den typen av spelare som jag själv idag inte riktigt omfamnar som tränare. Som tränare så är jag nog inne i min 15 säsong nu om jag inte missminner mig helt. Hälften av tiden har jag varit ungdomstränare och hälften som seniortränare. Någonstans där finns jag, jag  älskar att jobba med ambitiösa yngre killar, att utveckla de fotbollsmässigt och som människor är något som är helt fantastiskt. Det enda som riktigt står i paritet är att vinna seriematcher och därmed seriesegrar!!! Därför trivs jag enormt med att på dagarna driva fotboll på en högstadieskola (Mackleanskolan) i Skurup och på kvällarna vinna matcher.  

Du har haft en hektisk höst med både tränarroll i Österlens FF och i Mjällby. Nu inför kommande säsong tar du över ansvaret för FC Rosengård. Varför antog denna utmaningen? 

-Den hösten är nog den mest lärorika i mitt liv som tränare. Jag ångar ingenting där även om det var slitsamt men man ska inte klaga.
FC Rosengård var den klubben jag hade högst upp på min lista då jag tycker att klubben i allmänhet och Valentino Lai i synnerhet har stått för en omvandling sedan man åkte ur div 1 (2017) som är sund och långsiktig, den resan vill jag gärna vara med på och tror att vi kommer passa varandra helt enkelt. 

Hur ser det ut med spelövergångar för er del? 

-Silly season lever i högsta grad hela vägen in till sista mars (proffsövergångar) men vi är rätt så färdiga redan.
2 målvakter och 19 utespelare är kontrakterade plus ett par lärlingar. Av dessa 21 spelare så är 3 nyförvärv medan övriga är spelare som fanns i klubben 2018.
Detta gör att vi står tryggt med bägge benen på marken och kan utan stress ge oss in i försäsongen med mer eller mindre färdig trupp. Skulle det dyka upp något under tiden som är oerhört intressant och något som passar oss så finns där öppningar.

Ni startar upp tidigt i januari med träningen? 

-Vi kör igång 5 januari och endast 6 veckor senare så möter vi BP hemma i Svenska Cupen där vi även kommer möta BK Häcken också det hemma innan vi beger oss till metropolen Borlänge för match mot IF Brage. En underbar utmaning väntar dessa veckor. 

Er målsättning kommer då att vara? 

– Målsättningen är att sätta ett spel som identifierar oss som klubb. Vi vill driva matcher ett sätt som gör att folk vill komma och se oss samt att vi utvecklar våra spelare. Detta är inget som står i motvikt till att vinna matcher. Alla som har FCR emblemet på bröstet skall ha som mål att vinna matcher och därmed serien. Sedan är jag ödmjuk och respektfull mot sporten fotboll och våra konkurrenter och vet hur mycket jobb det ligger bakom segrar. 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close