IshockeyNyheter

Kommer Frosta HC att spela i Div 2 nästa år?

Frosta HC spelar nu kval i Hockey Trean Södra D forts. Johan Nilsson är i storform och har under kvalet satt in 8 mål och 5 assist. Johan är en av 3 spelare från Frosta Hockey som är i toppen av poängtabellen. De andra två är Pontus Hellberg och Kevin Milton.

En intensiv höst har ni haft. Hur började allt för dig?
– Jag kom ner till ishallen när jag var runt 3 år och spelade i hockeyskolan. Sen har det bara varit hockey för mig och min familj. Jag spelade i Frosta fram tills jag var 14-15 år sen tog jag steget till att spela i Limhamn u16 elit. Tror jag spelade halva säsongen där tills Rögle BK hörde av sig! Så då Bytade jag faktiskt lag där mitt i serie till Rögle.

Hur gick det med spelet i Rögle?
– Det gick faktiskt bra i Rögle. Dessa var ju ett bättre lag än Limhamn som jag började spela i början av säsongen. Det jag minns var ju att jag egentligen skulle stannat kvar där men det blev flytt hem.

Efter spelet i Rögle så flyttade Johan hem igen p g a skolan
-Då det var mycket med betyg mm för att komma in på rätt linje. Flytten blev sedan till (Peabskolan) som ligger i Ängelholm. Där träffade jag faktiskt en kompis som spelade nere i pantern i J20 elit och han fick med mig att börja där. Jag var med och spelade i 2 säsonger där i Pantern.

Efter Pantern så var du tillbaka till moderklubben.
-Jag började spela med mina polare i frosta igen! Min kedja med Niklas Nilsson som nu är tränare i Frosta FC och Hampus Wahlgren. Vi gick så långt den säsongen så vi kvala mot Lund för att gå upp i 2:an den säsongen. Sedan säsongen efter blev de flytt upp till Kramfors alliansen div 1 där jag hade Janne Houkko som tränare! De var ett lärorikt år för mig. De spelade på en helt annan nivå och där fick vi verkligen träna varje dag, både morgon och kväll samt 2 matcher i veckan!

Vad innebär detta kvalet?
– Vinner vi vår serie möter vi lag 5 eller 6 i alltrean i bäst av 3 matcher. Efter den är det kvalserien till 2:an. Vi satsar ju som sagt på att gå upp i 2an men det är långt tills dess.

Ni är ett målfarligt lag?
– Ja vi har riktigt bra offensivt lag! Har tyvärr inte så många backar i laget ! Tror vi ligger runt 4 backar sen är resten forwards i laget och det blir ju tufft att gå på 4-5 backar varje match. Det har varit många matcher faktiskt runt 2 matcher och även 2-3 träningar i veckan. Sen är vi ju en tunn trupp. Vi har inte så många spelare tyvärr.

I er sista kvalmatch för året mot Diö GoIF HK så vann ni med helt otroliga utklassning siffror, 15-0. Är det så stora skillnader i er serie?
– Ja den sista matchen mot Diö var som den var! Vi är ju bra offensiva samt alla spelade bra den matchen. Serierna är olika tycker jag. Vi kollade lite i deras tabell jämfört med vår. Södra 3:an har ju såklart varit mycket bättre. Vi möter alla lag 3 gånger.

Så trots att det är lite aktiva spelare i laget så tror du att ni kommer att avancera?
– Vi i a-laget vill ju såklart gå upp men vi får se som sagt. Jag hoppas ju såklart att laget finns kvar nästa år med bara att vi spelar i div 2 😉

Relaterade artiklar

Back to top button
Close