Nyheter

Nehar Maliqi om nystarten i Lunds SK

Nehar Maliqi, är en av huvudtränarna i Lunds SK tillsammans med Joseph Owusu Tabiri. Båda är nya tränare i laget och delar ansvaret. Nehar har spelat för Brantevik, Fc Rosengård, Torns IF och Veberöd AIF. Joseph kommer från London och har spelat för Barnet FC innan han kom till Sverige 2016 då skrev han på för Torns IF.

Det var i Torns IF ni möttes?
-Jag och Joe spelade tillsammans i Torns IF 2016 och blev goda vänner. Vi spelade en säsong i Torn innan vi båda skrev på för Veberöds AIF.
– Lunds SK är min moderklubb så det skall bli kul och intressant att få dela ansvaret med Joseph.

Ni kommer att satsar en hel del inför 2019?
– Laget startar försäsongen den 15 Januari och det ser bra ut. Vi har många nyförvärv inför 2019. Vi satsar även på våra unga spelare som kommer få ta mycket ansvar nästa säsong.

Det blev nedflyttning från div 4 till div 5. Vad är dina tankar om det? 
– Laget trillade ner från fyran till femman och klubben genomgår en nystart på alla plan och där är Nehar och Joe en del av den planen för klubbens framtid. Planer för att laget är att vara med i toppen av div 5 och hjälpa de unga spelarna att ta några steg till framåt med sin fotboll.

Vad händer inom det närmaste?
– Laget kommer att spela Blomsterbergs Cup och Nils Holgersson cup i början av januari.
Målsättningen 2019 är att vi ska tillbaka till div 4 men man måste göra jobbet i de här divisionerna för man får ingenting gratis.

Foto: Göran Lenz

Relaterade artiklar

Back to top button
Close