Nyheter

Swärdh tar över Trelleborgs FF – får dubbelroll

Trelleborgs FF fortsätter bygga vidare inför kommande säsong och skriver nu kontrakt med Peter Swärdh. Peter kliver in i en ny roll som manager i klubben vilket innebär en kombination av sportschefsroll och tränarroll. Kontraktet med Peter Swärdh gäller för två år.

Rollen som manager är ny i klubben och kompletteras med att tidigare assisterande tränarduon Kristian Haynes och Magnus Andersson får utökat ansvar som tränare.
Trelleborgs FF:s styrelseordförande Torbjörn Jönsson kommenterar:
– Efter beslutet av att stuva om i sportorganisationen och göra förändringar i både sportchefs- och tränarrollen känns det helt rätt att satsa på en managerroll. Peter Swärdh, med sin gedigna erfarenhet, är helt rätt för den rollen. Mattias Kronvall, som tidigare haft både klubbdirektörsroll och sportchefsroll, kan nu fokusera på att utveckla föreningen och Peter Swärd kan tillsammans med Kristian Haynes och Magnus Andersson ta vid när det gäller den sportsliga utvecklingen, säger Torbjörn Jönsson.

Peter Swärdh har mångårig erfarenhet från elitfotbollen. Redan 2002 tog han över som huvudtränare för Helsingborgs IF. Peter Swärdh har dessutom jobbat på elitnivå i Åtvidaberg, Mjällby, Kalmar FF och Landskrona BOIS.
– Vi är mycket glada över att kunna presentera Peter Swärdh i den nya rollen som manager i Trelleborgs FF. Med över 20 års erfarenhet från elitfotbollen har han precis vad som krävs. Genom Peter i rollen som manager med Kristian Haynes och Magnus Andersson som tränare får vi en komplett sportorganisation som vi tror mycket på, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

Den 14 januari är spelarna tillbaka från sin semester och Peter Swärdh har sin första träning i Trelleborgs FF.
– Jag ser med glädje fram emot att ta mig an rollen som manager i Trelleborgs FF. Trelleborgs FF är en genuin förening med många möjligheter och det ska bli spännande att vara med och utveckla föreningen på kort och lång sikt. Jag ser fram emot att träffa spelarna den 14:e januari och påbörja arbetet med att sätta min prägel på laget och spelet på plan, säger Peter Swärdh.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close