Eskilsminne IFNyheter

Byter Ängelholm mot Eskilsminne

Alex Simovski var en frejdig kantspringare i Ängelholms FF under 2018.
Han kommer dock inte att följa med klubben ner i division två.
Under fredagen presenterades han av Eskilsminne IF.

Eskilsminne, succénykomlingen i division ett södra 2018, beskriver sitt nyförvärv:
“En vänsterfotad, teknisk kille med stor spelförståelse och med hög social kompetens. I Alex har Eskils nu tre naturliga vänsterfotade spelare i A-truppen – de båda övriga är Jonatan Persson och Dennis Olsson.”
– Jag är otroligt glad och hedrad över att få komma till en klubb som jag uppfattar som något utöver det vanliga. Eskils är vad jag uppfattat en klubb med en värdegrund som passar mina åsikter perfekt och med en organisation och en sammansättning som gör att man känner att detta är något helt speciellt. Eskils är inte som vilken klubb som helst, säger Alex Simovski när han precis kritat på kontraktet.
– För mig är det oerhört värdefullt att känna samhörigheten och tryggheten i föreningen och samtidigt veta att detta är en klubb som satsar och vill utvecklas. Jag kommer från Stockholm och har lämnat familj och vänner. För mig är Eskils numera familjen och jag känner att jag kommer att trivas här, tillägger han.

Alex startade sin fotbollsbana i Vendelsö IK i Haninge kommun. Där spelade han fram tills han var 15 år.
– Då gick jag till Hammarby IF. Det är kanske lite sent kan tyckas men så blev det. Jag ingick i Bajens organisation till och med sista U19-året då jag lämnade för att spela med Akropolis IF i Spånga, berättar han.
Det blev tre säsonger i Akropolis. En säsong dock med utlåning till IFK Haninge.
Inför säsongen 2018 kom Alex till Landskrona BoIS och provtränade under Agim Sopi – som liksom Alex också har sina rötter i Makedonien.
– BoIS behövde dock ingen vänsterback sa man och istället fick jag kontakt med Ängelholms IF och skrev på. I fjol spelade jag 22 matcher från start och fyra inhopp som så kallad wingback i deras 3-5-2-system, förklarar han.

Sportchef Kalle Olsson:
– Jag har följt Alex under hela förra säsongen i ÄFF och har talat med folk i Hammarby och Akropolis. Mina redan mycket goda intryck av honom som spelare och person förstärktes ytterligare efter de samtalen. Dessutom vet jag ju att vår nye tränare Mattias Lindström haft koll på honom i egenskap av Tvååkertränare, säger Kalle.
Mattias Lindström:
– Alex är kvick och teknisk och har en bra personlighet som passar in i vår grupp. Det är alltid bra med duktiga fotbollsspelare men för min del gäller det också att de måste smälta in i gruppen på ett bra sätt, förklarar Mattias.
– Med Alex får vi nu ytterligare ett alternativ på vänsterflygeln. Han har visserligen spelat vänsterback men jag tycker att han mycket väl kan agera även vänsteryttermittfältaren. Det råder brist på spelare med naturliga vänsterfötter och nu har vi tre i laget. Dennis Olsson är tyvärr fortfarande skadad så Alex blir en viktig pusselbit, menar Mattias.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close