NyheterTennis

Internationell tennisturnering drar igång i Malmö

Idag startade en stor internationell juniorturnering i tennis i Malmö. Fair Play TK arrangerar EuroElite ITF Junior Malmö Open i samarbete med Internationella Tennisförbundet och Svenska Tennisförbundet. Fyra klasser spelas; pojk- och flicksingel 18 och pojk- och flickdubbel 18.

_ Det kommer att bjudas på mycket sevärd tennis på riktigt hög nivå inkluderande stora delar av den svenska junioreliten och givetvis hoppas vi också att det går bra för några av våra egna spelare. Det betyder otroligt mycket för dem att få känna på internationellt motstånd på hemmaplan och det ger både inspiration och tändvätska för en internationell satsning, säger Fair Play TK:s klubbchef Janne Immonen i ett pressutskick.

Det är fjärde gången Fair Play TK arrangerar en internationell juniorturnering och intresset för EuroElite ITF Junior Malmö Open är stort. Totalt blir det cirka 290 starter och spelare från 19 nationer deltar däribland Storbritannien, USA, Ryssland, Frankrike, Spanien, Vietnam och Saint Vincent och Grenadinerna. Naturligtvis finns också många unga stjärnor från de nordiska länderna Danmark, Norge och Finland på plats i Malmö.

Tävlingen spelas den 5-12 januari, men redan idag spelas något så unikt som ett förkval. Åtta killar och sex tjejer tävlar om två wild card-platser till kvalet i varje klass. Kvalet spelas nu i helgen 5-6 januari och bland andra ska Fair Plays Filip Slavkovic försöka kvalificera sig till huvudtävlingen.  Huvudtävlingen drar igång måndagen den 7 januari med finaler 12 januari. Sju Fair Play-spelare är klara för huvudtävlingen i singel. På killsidan har Olle Sonesson Lidholt, Jacob Danell och Johan Falck fått wild card. På tjejsidan är Frida Bostrand, Emilia Valentinsson samt Hannah Viller Möller direktkvalificerade och Adelisa Kahriman har fått wild card. Dessutom tävlar flera av Malmö Tennisgymnasiums elever på både pojk- och flicksidan.

Hussein Ftouni är tävlingsledare, Ulf Johnsson, Lina Åkesson & Jonas Wallgård är matchledare och Konstantin Zasjadko ITF supervisor. Irmin Glavas är tävlingens fysioterapeut.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close