skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

MFF-målvakten Fredrik Andersson återvänder till Örgryte

På lördagen kör Örgryte IS igång årets träning. Lagom till den säsongsupptakten har man nu gjort klart med förre MFF-målvakten Fredrik Andersson.

Han har skrivit ett treårskontrakt med klubben han lämnade för MFF sommaren 2015.

– Det är skönt att vara hemma igen. Det känns otroligt skönt att allt är på plats och klart nu. Det känns som att jag kommer hem till en klubb i mycket mer harmoni nu än förra sejouren jag var här. Då kom jag precis efter konkursen och allt handlade om att jobba sig tillbaka. Nu har klubben varit i Superettan ett tag och laget gjorde ett jättebra resultat förra året. Jag ser redan fram emot kommande säsong, säger den 30-årige målvakten till ÖIS´ hemsida.

Fredrik Anderssons kontrakt med MFF löpte ut och han sa nej till att förlänga det eftersom han tyckte att det var dags att få mer speltid. MFF har redan ersatt honom med Dusan Melicharek och dessutom är Marko Johansson tillbaka efter utlåningen till Trelleborgs FF. Nu får de ta upp kampen med Johan Dahlin.

På de tre och en halv säsongerna Fredrik Andersson spelade i Malmö FF blev det tio allsvenska matcher och två SM-guld.

– Vi är otroligt glada för att få hem ”Freddan” till oss. Vi får in en riktigt bra målvakt som varit iväg ett par år och skaffat sig en enorm erfarenhet. Att han dessutom har rötterna i vår fina förening gör saken ännu bättre, säger ÖIS-tränaren Thomas Askebrand.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close