Malmö RedhawksNyheter

Redhawks utvecklar hockeyns dag 2019

För åttonde året i rad öppnar Redhawks upp Malmö Arena för fritt inträde. Regionens näringsliv gör detta möjligt genom att betala 1 krona per åskådare.
Årets upplaga går, precis som tidigare två säsonger, i välgörenhetens tecken där 20% oavkortat går till Barncancerfonden via samarbetet med Team Rynkeby – God Morgon Malmö.
Förra säsongen innebar insamlingen en summa på 368 348 kronor.

– Syftet med Hockeyns Dag är som tidigare att blanda nytta med nöje. Vi ger barn, familjer, ja alla egentligen möjlighet att gå på hockey gratis samtidigt som vi samlar in pengar för en god sak. Det är ju 8:e gången vi gör detta så det känns verkligen som vi skapat en kul och viktig tradition tillsammans med partners och publik, säger VD för Malmö Redhawks Patrik Sylvegård
Detta år arrangerar Redhawks Hockeyns Dag den 18 februari då Redhawks möter Timrå IK i Malmö Arena. Det är för första gången matchen spelas på en vardag men under sportlovet då alla barn är lediga. Insläppet börjar 17:30.
Nytt är även att vi kombinerar matchen med en så kallad ”Teddy Bear Toss”. Detta innebär att besökarna får lov att ta med sig nallebjörnar in på arenan och dessa kastas sedan ut på isen vid hemmalagets första mål. Således kan alla bidra och det kan bli en riktigt häftig inramning!

Värt att notera är att detta initiativ delvis kommer från Malmö Redhawks spelare som ytterligare vill skapa goda värden med sitt idrottande. De insamlade nallarna kommer sedan att skickas till Afrika och Filippinerna till barn kopplade till organisationen Help@Hand.
– Vi spelare fokuserar alltid främst på hockeyn såklart men här såg vi en möjlighet att vara med och bidra på ett annat sätt för en riktigt god sak. Jag tycker det är viktigt att hela klubben kan jobba framåt tillsammans under sådana här arrangemang” säger Redhawks forward Nichlas Hardt
– När Malmö Redhawks kontaktade oss angående deras idé om ett Teddy Bear Toss på Malmö Arena, tackade vi givetvis ja, då vi ser en klar koppling mellan idrott och barns framtid. Vi vet också att utsatta barn som lever i otrygga miljöer finner stor trygghet i ett mjukisdjur och vi kan genom vårt samarbete göra skillnad i denna fråga, säger Kristian Rankloo, grundare av Help at Hand.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close