IK PanternIshockeyNyheter

Pantern laddar inför comebacken i Malmö Isstadion

På söndagen får IK Pantern tillbaka sin riktiga hemmaplan. Renoveringen av bottenplattan är färdig och Pantern firar comebacken i Malmö Isstadion med fri entré i matchen mot Västervik.

– Vi hoppas att det blir över 1 000 åskådare. Det skulle ge en perfekt start på återkomsten.

– Givetvis är det skönt att vara tillbaka. Jag sitter precis och tittar på träningen och det märks att alla i laget verkligen njuter. Samma gäller för mig personligen, säger Panterns ordförande Peter Nilsson.

Hittills har IK Pantern spelat 32 matcher i HockeyAllsvenskan 2018-19. På de 14 hemmamatcherna i reservarenan Rosengårds ishall har laget tagit nio poäng och på de 18 bortamatcherna har det blivit 33. Det ger ett snitt på 0,6 poäng hemma och 1,8 borta. I hemmatabellen ligger IK Pantern sist. I bortatabellen ligger laget etta. Många spekulerade i att motståndarna skulle få det svårt i Rosengårds Ishall. Facit visar att det blev tvärtom. Pantern förlorade i särklass mest på flytten.

– Nu hoppas vi på att det ska bli ett sportsligt lyft i Malmö Isstadion och även på att publiken ska hitta tillbaka. Vi börjar som sagt med en match med fritt inträde och kommer under vintern att ha ytterligare ett antal gratismatcher.

– Alla har ställt upp för oss i Rosengårds Ishall och vi är tacksamma. Men det är klart att det är så mycket bättre att slippa flytta runt allting och få spela hemma hemma, säger Peter Nilsson.

Matchen mot Västerviks IK startar klockan 17.30 på söndagen och är viktig för att skaffa marginal i bottenstriden. Pantern har 42 poäng, Västervik har 44.

Panterns publiksnitt förra året i Isstadion låg på 601. I Rosengård halverades det till 306.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Inför återkomsten i Malmö Isstadion ger NordicBet odds på att IK Pantern ska hamna topp 8 i HockeyAllsvenskan.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close