skanesport_desktop-panorama-1

FotbollFutsalKvarnby IKMalmö City FCNyheter

Erfaren landslagsmålvakt förstärker ungt Kvarnby IK

Futsallandslagets målvakt Robin Armandt ska spela i Kvarnby IK den kommande säsongen.

– När Kvarnby tog kontakt kändes det direkt som en jättebra lösning. Jag vill utveckla mig på ledarsidan också och nu får jag den chansen, säger Robin Armandt som med sina 32 år blir en erfaren kugge i ett i övrigt mycket ungt och till stora delar oprövat lag.

När Kvarnby IK föll ner i division 3 tog klubben nämligen direkt beslutet att man vill tillbaka till division 2, men att det får ta den tid det tar. Truppen ska byggas på många egna produkter och talangerna ska får chansen. Något som Kvarnby IK länge var mycket bra på, men tappade bort lite grann. Den nye A-lagstränaren Lasse Åström plockades dessutom upp från U19 och har mest jobbat med att utveckla unga spelare.

Robin Armandt ska tillföra erfarenhet både på och utanför planen. Han går in i ledarstaben kring A-laget och ska jobba mycket med målvaktsträning.

– Jag tror att jag har en hel del att tillföra och ser fram emot det, säger Robin Armandt, som troligen kommer att missa ett par av försäsongsmatcherna eftersom Futsal-säsongen är i full gång.

Robin Armandt spelar numera för försvarande mästarlaget IFK Uddevalla och Futsallandslaget ska VM-kvala i Alingsås den 30 januari till 2 februari.

– Det är nästan inga krockar alls mellan Futsalen och Kvarnby IK:s träningar och matcher. Något undantag kan det bli, men i så fall har jag fått okej från Kvarnby. Båda sakerna är viktiga för mig, betonar Robin Armandt.

De senaste säsongerna har han spelat i Malmö City FC. Innan dess har det blivit KSF Prespa Birlik, BK Olympic, BW90 IF, FC Rosengård, Bunkeflo IF och IFK Klagshamn.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close