skanesport_desktop-panorama-1

IK PanternIshockeyNyheter

Pantern blev ett vinnarlag hemma i Malmö Isstadion

När förlängningen tickat in i slutminuten prickade William Haag in 4-3 mot Västervik och såg till att IK Pantern vann den hett efterlängtade comebackmatchen i Isstadion.

Exilen i Rosengårds ishall gav ynka tre segrar på 14 hemmamatcher och en jumboplats i hemmatabellen. Nu visade HockeyAllsvenskans bästa bortalag att man kan vinna hemma också. När man får spela hemma – på riktigt.

– Viktigt givetvis. Nu har vi vunnit fyra av de fem senaste matcherna, varav tre borta. Vi har startat det nya året med en seger och framförallt så vann vi när vi var tillbaka i Isstadion. Dessutom inför mycket publik, som stöttade oss på ett väldigt bra sätt.

– Det är en härlig känsla att vara tillbaka. Redan tidigare trivdes vi i lokalerna, nu är de ännu fräschare, gymmet är alldeles bredvid och vi slipper släpa allting fram och tillbaka, påpekade Panterns tränare Victor Stråhle.

Pantern ledde med 2-0 och 3-1 och borde nog klarat att vinna även utan förlängning.

Men Västervik kämpade och var effektivt. Lars Volden fick spela starkt i målet eftersom Västervik gjorde mer av sina lägen än Pantern. I den sista perioden blev IKP också allt mer avvaktande och tappade aggressiviteten.

Nick Olesen gjorde 2-0 och 3-1 och Martin Janohls visade vägen med 1-0.

– Redan tidigt sa vi att det här är ett ungt lag som behöver tid på sig. Stabiliteten börjar komma. Fast det är ruggigt jämnt i tabellen, betonade Victor Stråhle.

Fri entré gav 853 åskådare på läktarna. Det kändes och hördes dock som de var betydligt fler. Nu väntar ytterligare två raka hemmamatcher på IK Pantern.

Redan på onsdag kommer tabelljumbon Vita Hästen till Malmö Isstadion. Även då är det fri entré.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close