FotbollMalmö FFNyheter

Anmälningarna till Alex Minne igång – “Glädjen genomsyrar dagen”

Den 2 februari arrangeras återigen Alex Minne. Tiden på året då Hundratals MFF-supportrar samlas i fotbollssparkandets tjänst för att tillsammans bidra till Cancerfonden.
Dessutom utlovas hembakade daimsnittar och högkvalitativ korv.
– Dagen kommer att genomsyras av glädje, säger Molly Kummel, en av de frivilliga entusiasterna som gör turneringen möjlig.

Det ska sägas direkt.
Kvalitén på fotbollen i Alex Minne är av varierade karaktär. Vissa lag lägger ner mer tid på för- och efterfest, matchkläder och lagfotot snarare än sportsliga förberedelser vilket gör den fysiska utmaningen gigantisk. Andra lag ser det som en vilopulssyssla mellan deltagande i Iron Man och Mount Everest-bestigning.
Gemensamt har deltagarna dock sin passion och Malmö FF. Alex Minne är ett slags konvent för supportrar som får ett unikt tillfälle att ta ut sina aggressioner över motlägg, för branta djupledsbollar och besvärliga motståndare på en plan istället för på läktaren.

Molly Kummel har varit med och etablerat turneringen i Kombihallen till ett maffigt arrangemang.
– Alex Minne är en fotbollsturnering för och med härliga MFF:are. Syftet med turneringen är att ha förbannat kul tillsammans och att samla in pengar till Cancerfonden, säger hon.
– Alexander Jönsson, som var initiativtagare till turneringen, satt i Supports styrelse. När han gick bort i cancer valde dåvarande styrelse att döpa om turneringen till Alex Minne samt att allt överskott skall gå till Cancerfonden. Alla har någon relation till cancer. De flesta av oss har en släkting, eller till och med familjemedlem, som har gått bort i cancer, andra känner eller är kvinnan som har haft förändringar på livmodertappen och fått operera bort den, många som älskade att sola solarium är i riskzonen för hudcancer och så vidare, säger Molly.

Intäkterna kommer dels från anmälningsavgifter (500 kronor per lag) – och den auktion som avslutar turneringen. Där säljs sponsrade produkter oftast med MFF-anknytning.
– För varje år som går blir Alex Minne mer och mer uppmärksammat och det tycker vi ansvariga är himla, himla roligt. Vår förhoppning är att det skall vara lika självklart att veta vad Alex Minne är, som att veta att Mackan har nummer 9 på ryggen, säger Molly.
– En hel dag hänger vi i Kombihallen och njuter av underhållande fotboll, äter fantastiskt goda korvar (jo, men visst är det samma sort som Supporterhuset säljer på IP) och löjligt goda hemmabakade Daimsnittar, lär känna nya himmelsblåa själar, vi auktionerar ut MFF-relaterade prylar och, ja, vi har kul.

Anmälan sker här.

– Varför man skall anmäla sig? Tja, utan några lag blir det ingen turnering och det vore ju himla trist. Det kommer stukas fötter, folk kommer ha näradöden-upplevelser på grund av dålig kondition, men jag vill verkligen betona att det är glädjen som genomsyrar dagen.
– Alla som ställer upp som funktionärer gör det gratis; domare, grillmästare, sjukvårdspersonal, DJ, fotografer, personal i kjollan och målräknare.

Vinnare i kategorin “sexigast” 2017.

Får man ha hur dålig kondition som helst för att vara med?
– Nej. Det fanns ett lag, Swiddes Pågar, som hade brutalt dålig kondis – så det bev nästan parodi. Sämst tränad var en nordostskåning med starka René Higuita-komplex och vi sätter nog ner foten när det kommer till den nivån av otränade deltagare. I övrigt är alla välkomna, hälsar Molly.

Läs även:

Alex Minne drog in drygt 57.490 till Cancerfonden

Relaterade artiklar

Back to top button
Close