HandbollNyheter

Skånskt hejarklacksproffs ska lyfta Sverige i VM

Handbolls-VM står för dörren och samtliga Sveriges gruppspels-, och main round-matcher, spelas i Danmark.
Leder klacken gör en skåning som börjar få god rutin på sitt nya kall.
– Jag gör det för gemenskapen, för glädjen med publiken – och för att det kan ha en sportslig inverkan, säger Magnus Winberg.

Ena stunden syns hans på HK Ankarets speakerplats och ropar ut utvisningar och mål som om det vore en en VM-final. Nästa stund leder han LUGI:s hejarklack och nästa stund zoomas han in som frontfigur i den svenska klacken i fotbolls-VM i Ryssland. Magnus “Capo di tutti capi” Winberg börjar helt enkelt bli en läktarproffs som stöttar både lokala skånska lag – och våra största landslag.
När Handbolls-VM ska spelas i Danmark (och Tyskland) åker naturligtvis klapphandskarna, ansiktsfärgen och halstabletterna fram.

När blev det här en vana för dig?
– Första gången som jag verkligen fattade att detta var mitt kall var i för OS-kvalet i Rio. Det var en häftig upplevelse när Sverige i ett fullsatt Malmö Arena vann mot Spanien på straff i sista sekunden och publiken öste på. När landslagen spelar i södra Sverige försöker jag att vara där, även om det också blir resor utomlands. Senast var jag på Handbolls-EM i Kroatien som var en härlig resa och innan det var det fotbolls-VM i Ryssland.

I Handbolls-VM spelas gruppmatcherna i Köpenhamn, i Royal Arena.
Hur ser upplägget ut på fredag när det drar igång?
– Vi är ett gäng som är “på”. Vi kommer att samlas på O’Learys bakom Københavns Hovedbanegård redan klockan 13 på fredag för att “rigga igång”. På handbollsresor.nu kan man boka sitt bord med tillhörande buffé – det rekommenderar jag varmt för det kommer att bli över 100 personer. Svenskar utomlands har en härlig förmåga att ha kul tillsammans. Matchen börjar sedan klockan 20.30, det går tåg till arenan, och väl på plats ska vi göra allt för att stötta det svenska landslaget. Det blir en djäkla fest!

Hur stor blir klacken i detta “semi-hemma-VM?”.
– Det finns organisationer som ordnar resor och då sitter vi samlade flera hundra personer.
Hur ser du på VM rent sportsligt?
– Det blir häftigt med alla återvändare. Sverige har väl inte haft ett så här bra lag på över 20 år – så vi ser fram emot en djäkligt spännande resa.
Upplever du att läktarstödet uppskattas av spelarna?
– Tveklöst är det så. Det såg vi speciellt i fotbolls-VM. Stödet från läktaren är jättemycket värt. Inte minst när det går lite motigt för laget. Jag gör det för gemenskapen, för glädjen med publiken – och för att det kan ha en sportslig inverkan, säger Magnus Winberg

Läs också: Vilka vinner VM?

https://www.nordicbet.com/sv/blogg/sport/handboll/odds-handbolls-vm-analys-och-kommentarer/

Relaterade artiklar

Back to top button
Close