Fotboll

Varberg värvar Zahui från Helsingborgs IF och Condrup från Lunds BK

Superettanklubben Varbergs BoIS presenterade under måndagen två spelare från skånska klubbar.
De tidigare Landskrona BoIS-lagkamraterna Thierry Zahui (senast i HIF) och Edwin Condrup (senast i Lund).
Tidigare i veckan presenterades även Philip Ljung, även han en ex-Landskronaspelare, för Varbergs BoIS.

För Thierry Zahui frös säsongen 2018 inne på ett märkligt is.
2017 var han Landskrona BoIS kanske bäste och viktigaste spelare när laget vann division ett södra. Därefter hamnade han i en schism med tränaren Agim Sopi, menade själv att han blev utfryst, och släpptes sedan till Helsingborgs IF där det bara blev några minuter i en cupmatch mot Eskilsminne.

Edwin Condrup är fostrad i Landskrona BoIS, men lämnade även han klubben tidigare i år. I hans fall för division ett-laget Lunds BK, där han mest satt på bänken.

Nu är båda spelarna presenterade av Varbergs BoIS – som tränas av den skånske fotbollsprofilen Joakim Persson.
– Condrup varit i seniorverksamhet i ett par år här nu och i vårt fall, med den omgivningen och den ålderskategorin som våra spelare ligger i så tror jag att han har stor möjlighet att utvecklas – och det är väl det viktigaste här att se om kan ta nästa steg och vara med och konkurrera om platserna i A-laget, säger Persson.
– Thierry är en spelare som framförallt gjorde två riktigt bra säsonger i Landskrona BoIS 2016-2017, där han 2017 var en bärande spelare i avancemanget till Superettan. Med Edwin har vi väl ett liknande fall som med Axel Olsson förra året, en yngre spelare som är väldigt träningsvillig och som har en spets i att han har potential till att bli både en mittfältare och en mittbackstyp.

Edwin Condrup:
– Det känns bra att ha skrivit på för Varbergs BoIS. Det ska bli en kul utmaning att få spela Superettan, lära känna spelarna i omklädningsrummet och försöka slå sig in i truppen. Det ska bli kul.
Du har ju tidigare tillhört Landskrona och har några års erfarenhet av seniorfotboll. Hur tror du att de åren hjälpt dig att göra dig mer konkurrenskraftig här i Varberg?
– De har hjälpt mig jättemycket. Nu är ju Philip Ljung och Thierry är som jag spelat med i Landskrona när jag kom upp i seniortruppen först så det känns bra att ha lite killar som man känner från början här. Men åren i Landskrona, och även i Lund har hjälpt mig mycket för att komma in i seniorfotbollen.
Vad har du för förväntningar på 2019?
– Först och främst ska jag slå mig in i truppen och visa att jag har här att göra och att jag har i Superettan att göra. Sen så hoppas jag att vi kan ta en så hög placering som möjligt i serien med laget.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close