Nyheter

Så går Skånesport in i 2019 – flera stora satsningar

Skånesport är inne på sitt fjärde levnadsår och 2019 ser spännande ut av många olika anledningar.
Nyligen har Skånesport fått en ny och stark ägarstruktur vilket borgar för långsiktig stabilitet. De har varit höga trösklar för att slå sig in på marknaden, men genom att erbjuda en produkt som sällan finns i andra mediehus har en framtid skapats.

Inför 2019 har Skånesport dessutom fått en delvis ny ledning, ny VD är Peter Österlind som även är försäljningsansvarig och en av grundarna. Bolaget och den nya styrelsen leds av Joakim Held (ordförande) samt Joakim Ohlsson och Peter Österlind . Vi har även flyttat till helt nya lokaler på Stortorget i Malmö och därifrån utgår våra medarbetare Ole Törner samt Christoffer Ekmark. Dessutom finns ett nätverk med samarbetspartners och frilansjournalister som gör det möjligt att öka vidden i den skånska sportbevakningen.

Inte bara i Skåne förresten. Upplägget med Skånesport kommer under 2019 att lanseras både i Stockholm och Göteborg. Sajterna, stockholmssport.se och goteborgssport.se ligger redan uppe.

Under 2019 kommer allt mer sportbevakning på nätet vara inlåst bakom betalväggar. Dock INTE på Skånesport. Våra produkter är lättillgängliga och öppna för alla – vilket ger oss en snart helt unik position ur ett marknadsperspektiv.

En av de tydligaste satsningarna som just nu förbereds är den på småklubbsfotbollen i hela Skåne. Mängder med stora föreningar som gör mer än att bara spela fotbollsmatcher är värda att uppmärksammas. Skånesport har en gigantisk utmaning att sig an det när det gäller bevakning av bredd- och ungdomsidrott och det ska bli fantastiskt roligt att kombinera det med klassisk bevakning av storklubbar som exempelvis Malmö Redhawks, H65 Höör och Skånesport växer kontinuerligt. 3000 följare på Twitter. 10.000 följare på Facebook. Dessutom blir det allt vanligare att ni läsare går direkt in på sajten. Responsen från våra läsare är den primära anledningen till att vi fortsätter att satsa.

I övrigt då?
Ole Törners bevakning av Malmö FF kommer naturligtvis att fortsätta – och vi arbetar hela tiden fram nya angreppsvinklar. Törner är för övrigt nominerad till årets lokalsportjournalist i guldskölden. Inför Europa League-mötet med Chelsea kommer inom kort en initierad webb-tv-satsning att göras tillsammans med Olof Persson. Missa inte det. Vår breddbevakning av skånsk handboll kommer också att bestå. Liksom artiklarna och nyheterna om de samhällsprojekt som alla olika föreningar är inblandade i.

Har DIN förening någonting att berätta? Har ni ett pressmeddelande, en ny tränare, en krånglande kommun: kontakta red@skanesport.se.

Slutligen vill vi på redaktionen tacka alla läsare och annonsörer för vägen fram till idag. 2019 blir en häftig resa!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close