FotbollMalmö FFNyheter

MFF kommer att öppna ytterligare en akademi i Malmö

MFF:s akademiverksamheter runt om i Skåne har blivit en succé. Nu öppnar klubben ytterligare en hemma i Malmö.

– Vi kommer att ha en akademi på Toftanässkolan. Det blir vår tredje i Malmö och 15:e totalt, berättar Per Ågren (bilden), som är sportchef i MFF i åldrarna 16 och nedåt.

Toftanässkolan är en helt ny skola som invigs höstterminen 2019. Sedan tidigare har MFF akademiverksamhet på Stadionområdet och på Linnéskolan.

– Söktrycket är enormt hårt och vi får säga nej till många. Ytterligare en akademi i Malmö är därför en god lösning.

– Skolresultaten är mycket bra och det är givetvis bra för oss också. Vi når kanske 75 procent av Skånes fotbollstalanger och kan studera dem och deras karaktärer under lång tid, poängterar Per Ågren.

Sedan tidigare är det också klart att MFF under läsåret 2019/20 kommer att öppna en akademi i Landskrona i samarbete med LA School of Sports.

De övriga MFF-akademierna är Korsavadsskolan i Simrishamn, Ringsjöskolan i Höör, Hagalidskolan i Staffanstorp, Vårboskolan i Arlöv, Fjälkingeskolan i Kristianstad, Västerskolan i Hässleholm, Pilängskolan i Lomma, Rutsborgskolan i Bjärred, Norreportskolan i Ystad, Linåkerskolan i Svalöv, Korsbackaskolan i Kävlinge och Killebäcksskolan i Södra Sandby.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close