FotbollMalmö FFNyheter

MFF lånar ut Marko Johansson igen – nu till GAIS

Under 2017-2018 vaktade Marko Johansson målet i Trelleborgs FF.
Säsongen 2019 lånar MFF återigen ut målvakten, men denna gång till Superettanlaget GAIS.

Marko Johanssons kontrakt med MFF sträcker sig till och med 2020 och de två senaste säsongerna har den 20-årige målvakten varit utlånad till Trelleborgs FF.
Nu har klubben och Johansson kommit överens med GAIS om ett låneavtal som sträcker sig över 2019.
– Marko har haft två fina säsonger i Trelleborg där han har samlat på sig mycket rutin. Nu får han testa en ny miljö med nya utmaningar och erfarenheter, vilket är viktigt i den roll han har. Vi har hört gott om både tränare och målvaktstränare i GAIS. Han kommer in i en fin miljö där han får visa vad han går för, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Bosko Orovic, tränare i GAIS:
– Marko har visat sin talang som målvakt under de senaste två säsongerna och det är många klubbar som haft ögonen på honom längs vägen. Han har tagit många positiva steg både på och utanför planen under tiden i TFF, men han har i samråd med MFF kommit fram till att bästa för hans fortsatta utveckling är ytterligare en utlåning. Vi får in en målvakt med längd och pondus som vi hoppas ska kunna bidra till vår defensiv under den kommande säsongen.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close