FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengårds tränare: Över 270 minuter blir det enormt svårt

Som enda Skåneklubb och som en av bara fyra föreningar har FC Rosengård fått med både herr- och damlaget i det kommande gruppspelet i Svenska cupen.

Damlaget ska vara där. Herrlaget har skrällt.

– Klart att det ska bli kul och vi ska utnyttja tillfället att lära oss massor. Därför tänker vi inte dra ner tempot, backa ner i en box och satsa allt på fasta situationer. Att vi också försöker spela fotboll på vårt eget sätt kommer att ge oss mer i längden, säger nye tränaren Mladen Blagojevic.

Motståndarna är BK Häcken, IK Brage och Brommapojkarna och Blagojevic poängterar att det är stor skillnad på att förvänta sig skrällar i enstaka matcher och i gruppen som helhet.

– Över 90 minuter kan alltid det lilla laget överraska och ställa till det. Över 270 minuter är det enormt svårt, inte minst att klara tempot tre matcher i rad på tre veckor.

FC Rosengård har fått hemmamatcher mot Häcken och BP och spelar borta mot Brage.

Hemmaarenan Malmö IP har dock alldeles nyligen fått nytt konstgräs och är inte spelbar än Därför lär det bli en flytt av matcherna.

– Huvudsaken att vi spelar i Malmö och det var kanske tur i oturen att vi inte fick några publiklag, Brommapojkarna har ju han den ensamma supportern och Häcken har ju inte så väldigt många fler på bortamatcherna, säger Mladen Blagojevic.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBets odds på att FC Rosengårds herrar vinner gruppen är 20.00 och att FC Rosengård skulle vinna hela turneringen ger 500.00

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close