InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC reser till Örnsköldsvik – med flyg, buss och tåg

Bortaresan till Örnsköldsvik är en av många jobbiga för Malmö FBC:s innebandydamer i Svenska Superligan. På lördag blir den ännu längre än vanligt.

– Vi fick tidigt problem med den här matchen, berättar Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson.

– Normalt flyger vi till Arlanda och vidare till Örnsköldsvik. Den här gången gick det inte, så vi flyger till Umeå och tar buss ner till Örnsköldsvik på lördagen. Efter matchen tar vi nattåget till Stockholm och X 2000 hem till Malmö.

Örnsköldsvikresan är lång, men normalt sett inte en av de jobbigaste. Malmö FBC har två bortaresor till Umeå och buss fram och tillbaka till Mora är ingen höjdare. Gotland där Endre har sin hemmabas är också bökigt att ta sig till. I år blir det ännu värre.

– Tyvärr möter vi Endre i sista omgången, vilket innebär att alla matcherna ska gå samtidigt en lördag. Vi brukar samarbeta med Endre. Vi lägger matcherna så de har lätt att ta sig till Malmö och vi till Gotland. Nu kan vi inte flytta matchen, vilket innebär att enda chansen blir att åka dit redan på fredagen, spela på lördagen och åka hem på söndagen. Och det är inte ens säkert att det går. Än har inte båttiderna släppts. Vi kan behöva lägga in en hotellövernattning till, berättar Mikael Jeppsson.

Hur mycket reser Malmö FBC:s damer för i Superligan varje år?

– Nånstans mellan 700- och 800 000 kronor.
– Men vi prioriterar bra resmöjligheter och ersättning för förlorad arbetsförtjänst framför spelarlöner.

Malmö FBC spelar borta mot Örnsköldsvik IB i Skyttis Arena på lördag den 12 januari klockan 16.00
Det gör man med ett färskt nyförvärv i truppen. Forwarden Lisa Stellansdottir gör comeback efter en utlandsresa och väljer att göra den i Malmö FBC. Tidigare har hon spelat i Linköping och IBK Lund, och i Skånelaget med flera av de nya lagkamraterna i Malmö. Hon debuterade redan i veckan mot Västerås Rönnby.

– Det var tidigare än tänkt, men vi hade flera spelare borta, säger Mikael Jeppsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

NordicBet har Malmö FBC som klar favorit i matchen.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close