IshockeyNyheter

Emil Sylvegård stängs av efter derbyt

Under gårdagen bjöds det på stekhett Skånederby när Rögle BK och Malmö Redhawks drabbade samman i Lindan Arena. En av snackisarna efteråt var Malmö-forwarden Emil Sylvegårds tackling på Ted Brithén. En tackling som under fredagen fick påföljd. 

Malmö Redhawks får klara sig utan Emil Sylvegård i de kommande tre SHL-matcherna, efter ett beslut från disciplinnämnden. En tackling från Redhawks-forwarden på Rögles Ted Brithén har i efterhand ansetts vara för vårdslös. Situationen gav alltså inget straff för Sylvegård under matchen, men SHL:s situationsrum gick efteråt igenom händelsen och anmälde tacklingen till disciplinnämnden. Under fredagen kom beskedet.

“13.10 kvar av period tre försöker Röglespelaren Ted Brithén fånga upp en lös puck utmed sargen men får inte riktigt tag på pucken. Malmöspelaren Emil Sylvegård kommer med fart från sidan och har en liten uppåtgående rörelse i tacklingen som träffar huvudet först sedan bröstet på Brithén. Alternativ bestraffning är Boarding”, står det i disciplinämndens anmälan.

Emil Sylvegård stängs av i tre matcher och får böta 10 000 kronor.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close