skanesport_desktop-panorama-1

H65Nyheter

H65-stjärnan tvingas lägga av – knät håller inte

Nu står det klart att Jonna Linnéll tvingas avsluta sin handbollskarriär.

Den tidigare lagkaptenen och högersexan har haft en enormt stor betydelse i H65 Höörs framgångssaga, men den senaste korsbandsskadan har följts upp av komplikationer och nu har Linnéll fattat det svåra beslutet att lägga skorna på hyllan.
De senaste åren ha varit fyllde med skador och rehabträningar för Jonna Linnéll.
I en Challenge Cup-match i Frankrike hösten 2015 bröt hon armen svårt och efter flera operationer lyckades hon kriga sig tillbaka. I januari 2018 hade hon nyss kommit tillbaka – då drabbades hon av den korsbandsskada som hållit henne tillbaka fram till nu.
– Jag har genomfört flera fystester och efter samtal med ortoped vi ser det gemensamt som att jag måste sluta med handbollen. Det känns mest rättvist mot kroppen, säger Jonna.
– Tyvärr har jag har haft en hel del komplikationer efter senaste operationen, det är menisksskador och broskskador som ställer till det vilket gör det riskabelt att fortsätta utsätta knät för hård belastning. Hoppet fanns kvar i det längsta. Jag tränade med laget i måndags och det var helt underbart att få vara med, göra lite mål och vara ”sig själv” för en stund. Tyvärr fick min kropp sota för det resten av veckan och det fick mig att slutgiltigt acceptera beslutet.
I början av februari kommer Jonna Linnéll att kliva på ett flygplan till Australien för att stanna där i ett år.
– Jag är färdigutbildad sjukgymnast i Sverige och älskar mitt jobb. I Australien ska jag studera vidare inom yrket och kommer nu att kunna ta en ”Master” eller Magister som man säger i Sverige. Det blir mitt sätt att gå vidare med min andra karriär. Jag ska investera i mig själv.
Tyresö-fostrade Jonna Linnéll kom till H65 Höör från LUGI inför säsongen 2011, efter en vända i danska Kolding. Hon har därmed varit med om att etablera H65 Höör i Sverigeeliten, oftast som lagkapten, samt vunnit både SM-guld och Europacupen. Listigt försvarsspel och en patenterad handledsflipp vid sina inhopp från H6-positionen är något som kännetecknat Jonna Linnéll. Det – och en fantastisk träningsvilja, positivitet och lojalitet.
H65 Höörs sportchef Elisabeth Hansson:
– Jonna Linnélls betydelse för H65 Höör har varit enorm. Både på planen och utanför den. Vi har varit med om otroligt mycket tillsammans, främst positiva och fantastiska minnen kring alla resor och matcher. För mig är det nästan som en familjemedlem.
För Jonna är det bittert att inte kunna avsluta karriären på egna villkor.
Vad har handbollen haft för betydelse i ditt liv?
– Det har betytt massor. Jag har växt upp i den världen, hela familjen har en relation till sporten, och jag har kunnat leva i den världen. Alla resor har varit fantastiska och jag har haft turen att spela i flera härliga lag. Jag kommer ändå mest att minnas tiden i H65 där både föreningen och mina lagkamrater har känts som min familj. Att ha fått uppleva lagidrott och samarbete i de sammanhangen är någonting som jag kommer att ha nytta av resten av livet – och det är något som alla egentligen borde uppleva.
Vad värdesätter du mest under din handbollskarriär?
– Som handbollsupplevelse var SM-guldet någonting helt fantastiskt. När jag tänker tillbaka på stunden när vi gick in på arenan och mötte vår publik får jag rysningar varje gång. Sedan all glädje och eufori efter segern…
– Men när vi som totalt uträknade vann Europacupfinalen i Paris var det extremt stort för lilla Höör. Det tog lång tid att smälta den triumfen.
– Jag är tacksam för att ha fått vara med den här resan som Höör har gjort. Det är klart att det är en sorg att tvingas ge upp nu. Jag hoppas ändå att jag kan åka iväg på det här Australien-äventyret och minnas tillbaka på allt enastående jag varit med om. Skåne kommer alltid att vara ”hem” för mig och H65 kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.
Linnéll avslutar:
– Jag vill rikta ett stort tack till Jan och Elisabeth samt till mina fina lagkamrater och ledarstab för alla underbara år och för allt stöd och hjälp jag fått. Såväl under mina härliga spelår men även under de tuffare stunderna som skadad. Jag har alltid känt mig lika varmt välkommen och delaktig vare sig jag varit spelklar eller halt. H65 är en förening där man ser till att alla i gruppen mår bra.
Innan avkast vid lördagens match (kl 16) mellan H65 Höör och LUGI kommer Jonna Linnéll att avtackas i Sporthallen i Höör.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close