FotbollHelsingborgs IFNyheter

Prolympa i samarbete med Helsingborgs IF

HIF och Prolympia, som är specificerade på att driva idrottsskolor på grundskolenivå, befinner sig i en påbörjad samarbetsprocess och har som mål att starta en ny högstadieskola på Olympiaområdet enligt pressmeddelande. Skolan kommer att ha ett specialfokus på idrott & hälsa och därmed också inkludera de andra föreningarna och idrotterna i Helsingborg.

Prolympia kommer att driva skolan medan HIF kommer att bidra med sitt kontaktnät, struktur kring idrotten och engagera sig för att hålla elevintresset levande.

Eventuell start 2020
Helsingborgs IF och Prolympia planerar en ny idrottsskola, årskurs 7-9, med start 2020. Målet är att skapa Sveriges bästa utbildningskoncept för att kombinera skola och idrott på högstadiet. Skolan kommer ha flera olika idrotter, såväl individuella som lagidrotter och flera ledande föreningar i Helsingborg har redan anslutit sig till projektet.

– Som förening vill vi hela tiden ligga i framkant för att skapa en miljö där eleverna får bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och lyckas som individer både med sin skola och idrott. Jag ser med framförsikt emot att ta nästa steg av utvecklingen för unga idrottare i hela Helsingborg samt i vår egen ungdomsverksamhet, säger Jonas Ohlander, Akademiansvarig HIF.

– Jag ser fram emot att tillsammans med HIF och övriga samarbetsföreningar etablera Prolympia i Helsingborg. En stad av Helsingborgs storlek behöver en riktigt idrottsskola på högstadiet. Vår ambition är att lyfta svensk skola- idrott ytterligare en dimension och att skolan ska erbjuda landets främsta utbildningskoncept att kombinera skola och idrott, säger Henric Lilja, Idrott & Marknadsansvarig på Prolympia.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close