IK PanternIshockeyNyheter

Första Pantern-förlusten i Isstadion – Stråhle: “För dåligt”

Under fredagskvällen var det åter allsvensk hockey på menyn, när IK Pantern tog emot Södertälje.

Matchen såg länge ut att falla Pantern i händerna. Men en sämre 3:e period – där man tappade 3-1 till 3-3 och sedermera till 3-4 i förläggningen – blev ödesdigert för hemmalaget, som tvingades inkassera sin första förlust sedan flytten till Malmö Isstadion.

– Det är för dåligt. Att leda med 3-1 inför sista perioden och sedan tappa och förlora – det är inte okej, säger Pantern-tränaren Viktor Stråhle efteråt.

Var är det som det brister hos er idag?

– Idag spelar vi två grymma perioder med bra fart och intensitet. Vi skapar grymt bra lägen, gör tre mål. Powerplay är alldeles för dåligt idag generellt. Vi skapar ingenting i dessa och det förlorar vi matchen på.

Pantern har tidigare haft det ruskigt tufft på hemmaplan – men flytten till Malmö Isstadion har varit positiv för resultaten. Två segrar över tre perioder samt kvällens poäng får ses som ett par steg framåt i lagets jakt på högre placeringar.

Vad känner du kring flytten? Är den en direktanledning till den senaste tidens positiva resultat?

– Det är en del i det – men vi har pratat en hel del om vissa saker också, som vi var tvungna att förbättra. Det är inte så att alla problem försvinner bara på grund av att man byter hemmaplan. Däremot är det en positiv grej som vi dragit nytta av. Vi trivs som fisken i vattnat på Isstadion!

Vad tror du om era chanser att klättra mot topp åtta?

– Vi har goda chanser, förutsatt att vi fortsätter tävla och lägger ner vår själ i det här! Vi måste älska läget, inte vara nöjda med ett mål eller en vinst, utan hela tiden sträva efter nästa mål, nästa vinst, nästa träning. Det kan låta klyschigt, kanske – men det är exakt vad som krävs.

Pantern spalt kommande match på bortais mot Oskarshamn. Smålandslaget leder just nu serien och kommer bli en tuff utmaning för IKP.

Vad vet du om Oskarshamn och hur förbereder ni er inför matchen?

– Skickligt lag som spelar konstruktivt i egen zon. De vill även äga pucken. Spelar med hög fart och är grymt bra i “special teams”. När det gäller förberedelserna så kommer vi ta någon dag ledigt i helgen, därefter kör vi på som vanligt, avslutar Viktor Stråhle.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close