IshockeyNyheterRögle BK

Rögle föll mot formstarkt HV71

Rögle BK tog under lördagskvällen emot HV71 hemma i Lindan Arena. Med vinden i seglen, i form av positiva resultat, skulle RBK försöka ta säsongens första seger mot smålänningarna.

Cam Abbott matchade en identisk trupp som den som senast vann mot Malmö Redhawks i Skånederbyt – med ett undantag: Ville Kolppanen ersatte Justin Pogge mellan stolparna.

Till kvällens match hade uppemot 4800 åskådare tagit sig för att se två formstarka lag drabba samman.

Den första perioden slutade mållös – men var inte desto mindre underhållande för det. Få avblåsningar, högt tempo, en del målchanser. Rögle inledde bäst, men HV71 åt sig in i matchen och pressade under slutet.

Trevor Mingoia fanns åter med i målprotokollet för Rögle. Foto: Bildbyrån

I den andra perioden skulle den stora publikskaran frälsas med mål. Det första stod Rögle för, då man jobbat hårt i offensiv zon, pucken hamnat hos Alen Bibic, som sköt ett skott som sedermera styrdes in av Trevor Mingoia.

Strax därefter skulle gästande HV71 få jubla. I powerplay skulle man endast behöva 15 sekunder för att få känna nätrassel. Målskytt denna gång: Tidigare Redhawks-spelaren Nils Andersson.

Den andra perioden var, likt den första, jämn. Såväl skott som puckinnehav var jämt fördelat över lagen. Om något så kändes HV71 lite hetare. Mycket puck på slutet, där man hade vittring på mål.

1-1 inför den tredje perioden…

Med 8:26 kvar av matchen skulle HV71 ta ledningen med 1-2. Ett märkligt mål, då bortalagets Isac Brännström stött in pucken med överkroppen. målet videogranskades av domarna men godkändes.

Efter att underläget blivit ett faktum var det upp till Rögle att pressa HV71 – och det gjorde man. Mycket tid spenderades i offensiv(med Rögle-ögon sett) zon, men de riktigt heta målchanserna uteblev. Man tog även ut målvakten under dem resterande 3 minuterna, men inte heller detta gav någon utdelning.

Istället skulle Anton Bengtsson sätta spiken i kist… i det öppna målet och förkunna samtliga tre poäng åt sitt HV71.

1-3 skrevs slutresultatet till. Ett logiskt utfall sett till att HV71 varit det mer drivande av de två lagen i kvällens match. I och med förlusten sattes det stopp för Rögles 4 matcher långa segersvit.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close