NyheterTennis

Svensk och spansk seger i Fair Plays juniorturnering

Klara Milicevic från Sverige och Francisco Andreu Garcia från Spanien vann singelklasserna i den internationella juniorturneringen EuroElite ITF Junior Malmö Open som har spelats på Fair Play-Stadion i veckan.

15-åriga Milicevic imponerade stort i Malmö och släppte inte något set i flicksingel 18-klassen.

Den sjätteseedade svenskan vann fem matcher i turneringen och avslutade veckan med att finalbesegra italienskan Sofia Ziodato. Milicevic var illa ute i första set, men räddade setbollar och tog hem den jämna finalen med 7-6, 6-4. Det var fjärde året i rad som en svenska vann flicksingelklassen i turneringen.

Bäst av Fair Play-spelarna lyckades Hannah Viller Möller. Danskan förlorade en jämn semifinal mot slutsegraren Milicevic, 5-7, 6-7. Frida Bostrand nådde kvartsfinal i både singel och dubbel. I singelklassen förlorade hon mot Viller Möller (3-6, 1-6) och i dubbeln blev det tillsammans med Milicevic förlust mot finalparet Dshandshgava/Persson (4-6, 6-4, 6-10).

 Pojksingelfinalen blev en rysare. Spanjoren Francisco Andreu Garcia tappade ett jämnt första set mot ryssen Aristarkh Safonov, men vände och vann med 6-7, 6-4, 7-5. För 17-årige Andreu Garcia var det andra raka finalen i Sverige. Förra helgen förlorade han finalen i SALK:s ITF-tävling.

Förstaseedade ryska paret Igor Kudriashov/Aleksandr Myagov spelade hem pojkdubbelklassen. 6-4, 6-4 skrevs setsiffrorna till i en jämn final mot Måns Dahlberg/Arslanbek Temirhanov. I flickdubbelklassen, som avgjordes redan på fredagen, blev det svensk seger. Nelly Mezan/Maria Petrovic besegrade Irina Dshandshgava, Österrike/Izabelle Persson, Sverige, med 7-5, 6-3.

EuroElite ITF Junior Malmö Open 2019

Pojksingel 18

Semifinaler

Aristarkh Safonov, Ryssland-Isac Strömberg, Sverige 3-6, 6-3, 6-4

Francisco Andreu Garcia, Spanien-Matas Vasiliauskas, Litauen 6-3, 6-4

Final

Francisco Andreu Garcia, Spanien-Aristarkh Safonov, Ryssland 6-7, 6-4, 7-5

Pojkdubbel 18

Semifinaler

Igor Kudriashov/Aleksandr Myagov, Ryssland-Charalampos Fouzas, Grekland/Theo Gabbanini, Frankrike 6-3, 6-3

Måns Dahlberg/Arslanbek Temirhanov, Sverige-Karl-Fredrik Utheim, Sverige/Matas Vasiliauskas, Litauen 6-1, 4-6, 10-7

Final

Igor Kudriashov/Aleksandr Myagov, Ryssland-Måns Dahlberg/Arslanbek Temirhanov, Sverige 6-4, 6-4

Flicksingel 18

Semifinaler

Klara Milicevic, Sverige-Hannah Viller Möller, Danmark 7-5, 7-6

Sara Ziodato, Italien-Sofia Costoulas, Belgien 6-2, 6-4

Final

Klara Milicevic, Sverige- Sara Ziodato, Italien 7-6, 6-4

Flickdubbel 18

Semifinaler

Irina Dshandshgava, Österrike/Izabelle Persson, Sverige-Johanna Ström/Tilde Strömquist, Sverige 6-2, 6-3

Nelly Mezan/Maria Petrovic, Sverige-Sofiya Chekhlystova/Anet Angelika Koskel, Estland 6-3, 6-3

Final

Nelly Mezan/Maria Petrovic, Sverige-Irina Dshandshgava, Österrike/Izabelle Persson, Sverige 7-5, 6-3

Relaterade artiklar

Back to top button
Close