IshockeyNyheter

Hetta stängs av efter Färjestadsmatchen

Under gårdagens SHL-match, där Malmö Redhawks förlorade mot Färjestad, var Henrik Hetta inblandad i en situation. En tackling på Färjestads Theodor Lennström, som inte såg situationen komma, har nu blivit ett ärende hos disciplinnämnden, som i sin tur nu valt att straffa Redhawks-forwarden.  

Så här lyder domen:

Med drygt 13 minuter kvar av den tredje perioden tävlar en Malmöspelare och Färjestadspelaren Theodor Lennström om en lös puck nere vid kortsargen. Lennström hinner först, tar pucken och åker bakom målet med Malmöspelaren efter sig. Malmöspelaren Henrik Hetta kommer glidande från andra sidan målburen utom synhåll för Lennström och tacklar Lennström som inte kan försvara sig. Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Henrik Hetta för charging.

Hetta döms till tre matchers avstängning samt 10 000 kronor i böter.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close