FotbollNyheter

Pärsson om första tiden i Grekland

Det har gått drygt två veckor sedan förre Landskrona BoIS-spelaren Erik Pärsson bytte Falkenbergs FF mot grekiska OFI Kreta FC. Skånesport tog upp tråden med anfallaren för att höra om hans första tid i Grekland. 

När Skånesport senast pratade med Erik Pärsson var kontraktet med nya klubbadressen OFI Kreta FC just påkritat. Anfallaren kom till en klubb i den grekiska ligans nedre regioner, som var i desperat behov av målgörande. Pärsson anslöt till klubben med en semester efter Superettan-säsongen i benen. Därav har startsträckan blivit något längre, men 24-åringen börjar ta höjd.

– Det har varit jättebra sen dag ett. Träningsmässigt var det lite jobbigare i början, med tanke på att jag kom från semester, men just nu känner jag mig fräsch och flåset är bra. Jag försöker lära mig så mycket jag kan dagligen om hur spelet går till och hur tränaren ser på mig som anfallare. Man måste kunna anpassa sig efter deras sätt att spela och göra sitt bästa. Det är även skönt att det har kommit in lite spelare från andra länder. Vi är just nu tre stycken som bor på hotell och alla kan engelska, vilket är väldigt skönt. Skönt att inte vara helt ensam hela tiden, säger Erik Pärsson till Skånesport.

Erik Pärsson i nya klubbfärgerna. Foto: Privat

Det fotbollsmässiga – taktiskt och kvalitativt – hur skiljer det sig från Sverige?

– Lagets och tränarens filosofi är att vara ett spelande lag. Från målvakt till anfallare. Alltid försöka spela sig ur jobbiga situationer. Sen kvalitetsmässigt är det ganska skiftande. Många i laget har ju spelat i toppklubbar i Grekland, såsom AEK Aten, Olympiakos och Paok.

Har du hunnit spela något sedan du anslöt?

– Jadå! Spelade 20 minuter i tisdags, då vi spelade oavgjort mot Ergotelis. Sedan blev det 10 mot Panionios – kryss även där.

Hur ser du på konkurrenssituationen? Väntar du dig mer speltid framöver?

– Klart det är bra konkurrens. Men jag känner att jag vet vad jag själv kan och hoppas att jag får mer minuter. Jag får visa för tränaren att jag förtjänar att spela!

Vilken är din uppfattning om klubben så här långt?

– Väldigt familjär. Man känner sig verkligen välkomnad till klubben. Den var ju lite kaotisk för några månader sedan. Pengar är ju ofta ett problem i Grekland, har man förstått. Men med tanke på de nya ägarna så är det ingenting som jag har upplevt.

Annars, allt utanför? Hur går det med att få boende?

– Jodå. Får ett hus runt den 20:e januari, så det kommer bli kanon. Vädret börjar ju också att bli bättre, så snart njuter man! Jag gillar verkligen staden. Väldigt mysigt, Heraklion är ju känd för att vara den ”fula” staden på Kreta. Men det är så mycket gamla byggnader som gör staden väldigt mysig. Jag håller inte med om att den skulle vara “ful”.

Slutligen frågar jag Erik Pärsson om han stött på något uppseendeväckande under sin första tid i Grekland:

…det behöver ju inte vara en klubbpresident som stormar planen med en revolver i byxlinningen – men har något märkligt skett?

– Haha, jag förstår vad du menar. Inget har hänt ännu, men det kommer säkert, avslutar anfallaren.

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close