skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Svenska sportsbetting-bolag: MFF vinner Allsvenskan 2019

I mitten av januari kan den allsvenska premiären kännas väldigt avlägsen. Men det är faktiskt bara drygt 2,5 månader (73 dagar för att vara exakt) tills serien drar igång igen. Och enligt spelbolagen är MFF storfavoriter att plocka hem sitt 21a guld. Något som även kapten Rosenberg håller med om.

  • Jag har inga problem med att gå in med favoritskapet, säger Rosenberg.

Redan dagen efter att AIK tog hem guldet i Allsvenskan 2018 publicerade spelbolaget Nordicbet sina odds för vinnare av Allsvenskan 2019. MFF hamnade i topp med ett odds på 2.75, före AIK med 3.75 i odds och IFK Norrköping med oddset 5.00.

Ett par veckor därpå publicerade även Svenska Spel sina odds på Allsvenskan 2019. MFF hamnade i topp (3.00), följt av AIK (3.60) och Häcken (9.00).

  • Det är så klart väldigt jämnt i toppen och AIK har goda chanser att försvara SM-guldet men vi håller ändå Malmö snäppet högre inför nästa säsong. De senaste årens majestäter kan inte vara nöjda med året och de kommer vara ruskigt revanschsugna även om det kommer bli tajt, skriver Svenska Spels PR-ansvariga Jonas Nilsson i ett pressmeddelande.

Även spelbolaget Unibet, som erbjuder spelbonusar på fotboll och som från och med den kommande säsongen är officiell sponsor för allsvenskan, håller MFF som favoriter. Vinnaroddset för MFF hos Unibet är 2.50, och precis som Svenska Spel håller man AIK som andrafavoriter följt av Häcken på tredjeplats.

Man ger 51 gånger pengarna på att Helsingborg vinner serien. Högst odds av samtliga allsvenska lag har AFC Eskilstuna och Falkenberg med hela 751 i vinnarodds.

Även andra stora svenska bettingsidor såsom Betsson, Betsafe och LeoVegas ger lägst odds på att det blir MFF som tar hem guldet 2019.

Rosenberg: Vi ser oss själva som favoriter

Det är inte bara spelbolagen som tror på allsvenskt guld till Malmö. Även kapten Rosenberg menar att man ser sig själva som favoriter inför den kommande säsongen. I en presskonferens i november, dagen efter att Allsvenskan 2018 avslutats, berättade Rosenberg om sin syn på den kommande säsongen.

  • Jag har inga problem med att gå in med favoritskapet.

Rosenberg menar även att tredjeplatsen i Allsvenskan 2018 var extremt viktig för laget, då man får komma ut och spela i Europa även den kommande säsongen.

  • Att med truppen vi har bara spela 30 matcher i allsvenskan och så svenska cupen… Denna truppen är inte gjord för det, den är gjord för mer, den är gjord för Europa. Så för mig var Elfsborg en av de viktigaste matcherna i år.

På presskonferensen pratade Rosenberg även om styrkan som laget visade efter VM-uppehållet, och att man trots dippen under första delen av säsongen lyckades komma tillbaka och slå sig in på tredjeplats.

MFF:s första match i allsvenskan 2019 spelas mot Häcken hemma söndagen den 31 mars. Innan dess väntar dock både två sextondelsfinalsmöten mot Chelsea och Svenska Cupen-gruppspel.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close