BK Olympic

Lagkaptenen Kevin om kommande säsong i BK Olympic

Kevin Robèrt är lagkapten i BK Olympic och har varit med i klubben sedan barnsben. Han började spela i Olympics fotbollsskola i två år. Sen gick han till Kulladals FF och spelade där tills jag var 15 år ungefär. Efter det gick ett helt gäng från Kulladal till Olympic och därefter har Kevin  stannat kvar.

Du är en viktig kugge i laget och har en kanonsäsong bakom dig. Vad kan vi förvänta oss av dig 2019?
– Ja det förra året var ganska bra ändå tycker jag. Bättre än förra gången vi var i div. 2 i alla fall. Det som alltid kan förväntas av mig är ett 100% jobb och att jag kommer försöka synas ytterligare.

Det var fler klubbar som var på jakt efter dig. Vad fick dig att krita på för Olympic ytterligare ett år?
– Har trivts bra i laget och känner att nästa säsong kan bli ett bra år i Olympic med Anders Grimberg som tränare även denna säsong.

Hur vill du   sammanfatta  BK Olympic:S år 2018?
– Det har varit lite upp och ner. Vi har släppt in lite för mycket mål vilket vi måste arbeta mer med. Vi har gjort mycket individuella misstag som man kanske kommer undan med i division 3 men inte i 2:an. Men i slutändan har det ändå gått bra tycker jag. Vi spelar Div 2 2019 också. Två år i rad vilket klubben inte har gjort på länge så det är skönt. Jag har för det mesta spelat ytterback men har på senaste tiden fått spela mer och mer mittback i en trebackslinje vilket har passat mig bra.

Vad är er målsättning inför kommande säsong?
– Målsättningen är alltid bli bättre men även som jag tidigare sa så behöver vi täppa till mer bakåt. Vi har släppt in för många mål och vi behöver kanske göra lite fler också.

Ni i klubben har gjort en storsatsning på ledare och spelare. Vilka förändringar har ni gjort?
– Det har inte skett så mycket förändring än. Tror att det kommer att hända lite mer nu i januari, februari.

Hur ser det ut i laget?
– Alla är inte kvar. Vi har några som har gått till andra klubbar men de flesta är kvar. Några nyförvärv har vi också fått in. Så jag tycker det ser bra ut!

Vad finns att säga om lagen i er serie? Vilka lag i serien ser du som de största hoten och varför?
– De flesta lagen i serien är ju lag från förra året så man har lite koll i alla fall. Sen är där ett par nya lag som vi aldrig mött tidigare. Men det är bara kul att möta nya lag. Ett lag som jag tror kan bli farliga är Halmia. De var starka förra året och ganska jämna över hela säsongen.

Ni har er första träningsmatch i år är den 2 februari och ni kommer att möta IFK Malmö.  Vad är dina tankar om denna?
– Skönt att komma igång med matcher. Försäsongen är ju väldigt lång. Tror att många nya spelare kommer få chansen att visa sig. Sen är det ju ett Malmöderby så det kommer nog att bli lite extra kul.

Lördagen den 2 februari spelar Olympic sin första träningsmatch på bortaplan mot IFK Malmö på Malmö stadium plan 10 kl 14:00


Foto:  Stefan Robèrt

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close