Nyheter

Malmö FF är favoriter till att vinna Allsvenskan – enligt oddsen

Även om 2019 nyss har börjat, och det är långt till säsongsstart, så har spelbolagen släppt sina odds. Trots att AIK vann Allsvenskan i fjol och att MFF slutade på en tredjeplats är det MFF som är favoriter i år.

Känslan är att flera klubbar rustar upp bra inför Allsvenskan 2019. Christoffer Nyman återvänder till Norrköping och Djurgården har lånat in Buya Turay. Samtidigt som MFF i princip har samma trupp som i fjol (just nu), och AIK har tappat Kristoffer Olsson. Detta borde indikera en jämnare allsvenska, men oddsen hos spelbolagen gör MFF till ganska klara favoriter. De står i 2.50, medan andrahandsfavoriten AIK står i 3.50. Bakom dem hittar vi BK Häcken på 7.00. Dessa odds kommer från Unibet. Förvånande kanske, att fjolårstvåan Norrköping ligger efter BK Häcken hos Unibet, trots värvningen av Nyman.

Om vi omvandlar oddset 2.50 till procentuell sannolikhet så anser spelbolagen att det är 40% chans att MFF lyfter Lennart Johanssons pokal när Allsvenskan 2019 avslutas i höst, medan AIK har 28,5% chans.

Men oddsen skiljer sig en hel del, beroende på vilket spelbolag man tittar hos. På just Malmö FF skiljer sig oddsen inte nämnvärt. Hos vissa spelbolag, som Betsson, får du 2.40, medan du hos Expekt kan få 2.75.

Däremot skiljer sig oddsen väldigt mycket på lag som inte är lika nära toppen. MFF:s lokalkonkurrent Helsingborg står exempelvis i 45.00 hos Betsson, medan man hos Coolbet står i hela 76.00. Det lönar sig att jämföra odds och olika spelbolag om man har tänkt att spela.

Sedan den 1 januari i år så har det svenska spelmonopolet avskaffats, och istället har vi ett licenssystem. Det innebär i princip bara bra saker för alla svenskar som vill spela. Framför allt gör det bettingen mycket tryggare.

Hos den nya sajten Bettingkollen.se kan du enkelt jämföra spelbolag med svensk licens och läsa expertrecensioner om dem. Bettingkollen.se passar alla, men är främst till för dig som har spelat lite grann innan och vill ha bättre koll på de bettingsidor som finns på den svenska marknaden.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close