FotbollNyheterUppåkra IF

Hanna om vinsten i Harlösaspelen

Stort Grattis till  cupsegern i söndags i Harlösaspelen. Facit ser bra ut för er del med seger i alla era matcher. 1 mindre spelare, 1 insläppt mål, 20 gjorda mål, vinst i alla matcher, kross i finalen med 7-0.
Vad säger du om cupen

-Tack så mycket. Ja det rasslade till rejält i finalen, härligt. Vi spelade helt okej i gruppspelet. Efter 4 timmars väntan spelade vi kvartsfinalen som var okej men inte mer än så. Semifinalen var ännu värre, vi gör vår sämsta match på hela dagen. Där vi tar oss vidare på förlängning. Efter matchen var alla överens om att nu är det all in. Vi har inte varit i Harlösa en hel dag, med en lucka på 4 timmar, för att stå som förlorare. ”Sagt & gjort”. Så spelar vi lugnt och sansat och kör vårt eget spel. Roligaste matchen på hela dagen. Idag är man trött och seg. Vi kom inte hem förens efter 01.00, men det var det värt!

Hanna Lövkvist, 24 är född i Malmö & uppvuxen i Klågerup. Hon började spela fotboll när hon var 5-6 år. Då först spelade tillsammans med killarna i några år tills vårt tjejlag startade.
Hanna är en tävlingsinriktad, målinriktad med tjej med mycket energi och vilja.
– Efter 16 år i Klågerups GIF ville jag prova på något nytt. Jag hade en korsband/menisk skada så var borta ett bra tag pga operation, rehab osv. Väl på fötter ville jag börja mjukt och testa något nytt. (Rosengård, Vellinge och Lunds SK 2016-2017.) I Lunds SK (div.2) tappade vi mycket folk på hösten, så vi var ett gäng som sökte oss runt och började i Uppåkra IF till vintern. Där tog Alejandro Cardona över som tränare, som vi även hade i Lunds SK. Så nu är jag här och trivs sjukt bra

Vad kan du säga om detta lag, Uppåkra IF?

– Vi är ett relativt ungt lag som spelar i div.2 Södra Götaland. Uppåkra IF är en förening som har haft damlag i många år. Jag själv, en del andra spelare från mitt gamla lag, samt en ny tränare började i Uppåkra under hösten 2017. Vi är många nya vilket har påverkat laget och dynamiken. Alla har lärt känna varandra på och utanför planen under 2018 vilket varit en positiv upplevelse. Vi har utvecklats mycket, spelat oss samman och blivit ett starkt lag med många duktiga spelare.

Hur ser det ut för er i övrig inför säsongen?

– Inför säsongen har vi en tuff fys-period som innefattar mycket styrka, löpträning och teknik. Det väntar även träningsmatcher längre fram men nu närmast ska vi spela två stycken 7-manna inomhuscuper. En i Eslöv och en i Skurup som vi ser mycket fram emot.

 

Hur vill du att ni ska spela?

– Vår fotbollsfilosofi grundar sig i vår tränares kärlek till FC Barcelona. Vi vill hålla högt bolltempo med mycket rörelse och enkla tillslag. Vi vill gärna rulla runt bollen och hålla den inom laget, utan att stressa iväg spelet framåt. Enkel fotboll, den som är så svår att spela.

 

Vad känner du nu mest att du behöver utveckla i laget?

-Jag har höga krav och det krävs mycket innan jag är nöjd. Detta år är det full fokus som gäller och att ha lite mer kyla framför mål. Mitt temperament måste jag jobba lite på och har lovat mig själv att ta det lite lugnt framöver hehe.

Uppåkras IF  målsättning är att hamna i toppen och då gärna som nummer ett. Hanna säger att med det laget de har nu så är detta ett helt rimligt mål att sätta. För att de ska lyckas så krävs det att de stöttar, peppar och utmanar varandra. Hög träningsnärvaro där de kämpar och ger 100 %. Det krävs även att de klarar sig från skador och lyckas hålla ihop en stabil kärna från början till slut.

 

Hur är stämningen och formen i truppen?

– Vi har fått en del nya spelare och våra tjejer födda 02/03 har precis flyttat upp till oss. Det kommer vara en omställning för gruppen och ta lite tid innan alla kommit in ordentligt. Men det kommer att gå jättebra, vi tar hand om våra yngre och hjälper dem in i laget. Stämningen är väldigt bra och vi är ett lag med högt i tak. Vi jobbar aktivt med att vara ett lag, utan små grupperingar inom gruppen. Om alla känner alla ger vi också allt för varandra i stridens hetta.

 

Vad tror du om serien i sin helhet? Vilka lag ser du nu som de största hoten och varför?

– Hmm.. Jag tror att det kommer bli en jämn serie. Jag tror att Borgeby samt Staffanstorp kan bli jobbiga. Men vi kommer såklart att vara det största hotet.

Vad ligger närmast i planeringen?

– Våra 2 cuper, en “kick-off” med laget, teambuilding, fullt ös med hårdträning innan serien drar igång.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close