Eskilsminne IFFotbollMalmö FFNyheter

Eskilsminne lånar lovande MFF-målvakten Mathias Nilsson

MFF lånar ut målvakten Mathias Nilsson till division 1-laget Eskilsminne IF.

Lånet gäller säsongen 2019, men klubbarna har slutit ett samarbetsavtal som innebär att den 19-årige målvaktstalangen kan träna och spela matcher med båda lagen hela året.

– Mathias är en lovande målvakt som har vuxit i vår träningsmiljö och nu får han möjlighet att testa sig i seniorsammanhang. Vi har fått ett bra intryck av Eskilsminne med tränaren Mattias Lindström och deras målvaktstränare som Jonnie Fedel känner sedan tidigare. Mathias kommer till en bra omgivning och kan även i fortsättningen ha några pass här hos oss, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressutskick.

Eskilsminnes målvaktstränare heter Thomas Kozma och han uttalar sig på Helsingborgsklubbens hemsida.

– Det ska bli spännande att få jobba med Mathias samtidigt som jag också är glad för att vi åter har tre målvakter i truppen. Det blir en intressant konkurrenssituation. Jag har inte sett Mathias spela själv men litar fullständigt på Jonnie Fedels omdömen. Eftersom MFF vill behålla honom så handlar det om en stor talang.

Mathias Nilsson skrev lärlingskontrakt med MFF hösten 2017 och det kontraktet sträcker sig över 2019 års säsong.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close