Eslövs IKHandbollNyheter

Eslövs IK tog fjärde raka segern – nu på SHE-kvalplats

Fjärde raka segern i hamn och upp på kvalplats till SHE.
Eslövs handbollsdamer har fått ordentlig vind i seglen, men det var ingen stilla seglats borta mot Torslanda.

I den märkliga, jämna, svårtippade och ångestladdade serien som går under benämningen Damallsvenskan går Eslövs IK starkt.
Laget vann som förväntat borta mot jumbon Torslanda med 21-22, men det avgjordes först i slutminuterna.

Faktum är att det till och med såg småkört ut med fyramålsunderläge mitt i den andra halvleken. Torslanda hade gått undan till 18-14-ledning.
Då tog tränare Lasse Eklöv timeout och spelade ut flera taktiska direktiv som skulle visa sig vara helt rätt.
– Dels gick vi ner på ett lågt 6-0-försvar för att få stopp på alla deras genombrottsmål. Och framåt blev det 7-6-spel för att röra om i grytan och få “nya situationer” i matchen. Vi hade skapat massor av fina lägen innan, men bränt och bränt.

Eklövs Eslöv fick direkt en förändrad matchbild, segade sig ikapp och var även förbi inne på upploppet. 20-22 blev visserligen 21-22 inför slutminuten, men skånskorna dödade tiden effektivt och kunde åka hem från Hisingen med två poäng.
Efter 13 av 22 omgångar är slowstarter-laget nu uppe på kvalplats.
– Jag vill lyfta fram Lisa Hansson (bilden) och mittlåset i försvaret, att bara släppa 21 bollar är mer än okej. Filippa Sarenbrant gjorde flera viktiga mål i upphämtningsfasen.
Julia Sandells vänsteraxel gick ur led (igen) i första halvlek och Eklöv, som har många väl dolda talanger, fick dra den rätt själv.
– Hon skrek inte så mycket, men hade fruktansvärt ont och är hårt tejpad. Men det var inte hennes skottarm och på ren vilja kan hon säkert spela redan på fredag, säger Eklöv.

Fredag ja. Då förväntas det storpublik när det först vankas after work (fullbokat) i arenan och sedan match mot Drott. Ett lag Eslöv har revansch att utkräva mot.
– Senast vi förlorade var just mot dem på bortaplan. Vi saknade Maja Svensson idag som var febersjuk och jag hoppas att hon är tillbaka på fredag.

Det ser bra ut i tabellen?
– Jo, men jag tycker ju att vi är bästa laget i serien. Ändå måste man vara extremt på tårna inför varje uppgift. Det finns inga lätta matcher någonstans i den här serien. Torslanda ligger sist, men har haft det struligt och börjar få ordning på bitarna och krigar som djur för sin existens. De kommer att ta poäng framöver, skönt bara att det inte blev mot oss.

Foto: Christoffer Borg Mattisson – borg-mattisson.se

Relaterade artiklar

Back to top button
Close