IK PanternIshockeyMalmö RedhawksNyheter

Malmö Redhawks Malte Setkov klar för Pantern

Malte Setkov lämnar Malmö Redhawks för att istället spela för IK Pantern i HockeyAllsvenskan.

Den 20-årige backen bryter kontraktet med Redhawks, men det är redan klart att han kommer att återvända till nästa säsong och då fullfölja sitt andra kontraktsår.

– Malte är en storvuxen back på nästan två meter. Rörlig på isen trots din storlek. Kylig och lugn med pucken och besitter offensiva kvaliteter, säger IK Panterns tränare och sportchef Viktor Stråhle till klubbens hemsida.

Avtalet med Pantern gäller resten av säsongen. Malte Setkov har spelat i Malmö Redhawks sedan ungdomsåren och senaste säsongen även i SHL. Malte Setkov är draftad för Detroit och valdes som nummer 100 2017.

Han har tidigare spelat en del i IK Pantern och känner väl till laget och Malmö Isstadion där Pantern spelar nästa match mot Västerås på fredag. Innan dess väntar en bortamatch mot topplaget Oskarshamn.

– Malte behöver spela seniorhockey och det här är bästa tänkbara lösning för hans fortsatta utveckling. Vi tror väldigt mycket på honom och ser fram mot att ha tillbaka honom hos oss inför nästa säsong, säger Malmö Redhawks sportchef Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close