IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Sylvegård bötfälls – “Mänskligt att man bryr sig om sin lillebror”

5000 kronor i böter.
Det straffet åläggs Emil Sylvegård i Malmö Redhawks för att under avstängning ha vistats i områden som är avsedda för idrottsutövningen.

Anmälan lyser:
“Under den första periodpausen i matchen Färjestads BK – IF Malmö Redhawks 190112 uppmärksammar linjedomarna att Emil Sylvegård uppehåller sig i spelarutrymmena i direkt anslutning till Malmös spelaromklädningsrum och för verbal kommunikation med spelare i Färjestad. Sylvegård är avstängd och således är det inte tillåtet för honom att befinna sig där under match.”
Disciplinnämnden fastställde straffet till 5000 kronor.

Emil Sylvegård (till vänster på bilden, när han ser matchen från pressläktaren) kommenterar händelsen:
– Först och främst viste jag inte att jag inte fick vara i omklädningsrummet. Jag var i hallen hela dagen tränade m.m., var ute på matchvärmningen pratade med domaren och Färjestadsspelare. Inte ett ord om att jag inte fick vara i detta området. I min avstängning så står det inget om att jag inte får vara i omklädningsrummet och jag och alla andra tidigare spelare som genom åren blivit avstängda har alltid varit i lagets omklädningsrum. Hade jag vetat detta så självklart hade jag inte varit i dessa områden. Tyvärr kan jag inte denna regeln i regelboken.

– Sedan när matchen började gick jag upp på pressläktaren. När incidenten med Marcus Sylvegård hände så gick jag ner i omklädningsrummet för att kolla så allt var okej med min lillebror efter att 7 st. Färjestadsspelare slog på honom. Ganska mänskligt att man bryr sig om sin lillebror eller hur? När jag sedan skall upp till pressläktarna så möter jag spelarna i dörren till vårt omklädningsrum och lite ordväxling skedde mellan mig och några Färjestadsspelare. Ingen stor grej, lite känslor som vi älskar med ett stort leende.

Disciplinnämnden skriver i sin redogörelse att: “Det åligger spelare och föreningar att hålla sig informerad om och känna till gällande regelverk. Disciplinnämnden anser att bestraffningen kan stanna vid ett måttligt bötesstraff.”

Relaterade artiklar

Back to top button
Close