FotbollIFK MalmöMalmö FFNyheter

Oscar Lewicki: Jag var ännu mer överlägsen i år

MFF har kört igång säsongen med en väldigt tuff träning.

– Det här är den hårdaste säsongsöppningen jag varit med om, säger Oscar Lewicki.

Dagens pass var det tuffaste hittills; två timmar långt och avslutat med löpning fram och tillbaka på konstgräset på plan 9.

– Vi startade med tre pass i måndags och sedan har det varit minst två varje dag. Vi kommer ju även att träna på förmiddagen i morgon innan vi spelar matchen mot IFK Malmö på kvällen.

Men så har alla ju också något speciellt att se fram mot i och med den tidiga Europa League-matchen mot Chelsea FC den 14 februari.

– Visst är det så och jag köper det fullt ut. Ska vi ha någon som helst chans mot Chelsea måste vi göra så här. Träningen och hårdkörningen är nödvändig och jag gillar det, betonar MFF-mittfältaren.

Vilken är den största skillnaden mot tidigare år; antalet träningspass eller intensiteten på dem?

– Både och skulle jag vilja säga. Vi kör oftare och hårdare.

Innan ni startade gjordes de traditionella testerna och Uwe Rösler betonade att alla skött den individuella träningen bra under uppehållet. Hur låg du själv till? Hade du bättre värden än förra året?

– Löptestet var inte det samma. I år var det på löpband. Men det kändes bra. Och i spänsttestet var jag bäst igen.

Bättre än förra året?

– Ja, jag var ännu mer överlägsen de andra i år, konstaterar Oscar Lewicki med ett stort leende.

Hur tror du att träningarna i veckan och passet på matchdagen kommer att påverka prestationen mot IFK Malmö?

– Det blir tufft även om vi bara ska matchas i 45 minuter. 45 minuter är ju trots allt mer än vi spelat utan uppehåll på någon av träningarna. Men det skärper oss att prestera även om vi är trötta och IFK Malmös spelare kommer garanterat att vara heltända till just den här matchen och utmana oss.

– Rivaliteten ligger långt tillbaka. Ändå kommer många ihåg att det är en speciell match och jag är väl medveten om det.

Oscars pappa Anders har till exempel ett ben i båda lägren. Han blev bäste spelare i Skånecupen som MFF:are och tillhörde A-truppen 1986-88, men när han spelade sina ungdomslandskamper representerade han IFK Malmö.

Matchen mellan MFF och IFK Malmö kommer att spelas klockan 17.00 på fredagen på plan 9, där MFF tränat under veckan. IFK Malmö har tränat på den svårt slitna plan 10 bredvid.

Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson avstår spel. Alla de övriga i MFF-truppen är tillgängliga och i princip kommer MFF att matcha två olika lag; ett i den första och ett i den andra halvleken.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

NordicBet har odds på matchen, både med och utan handicap.

 

Läs mer. IFK Malmö-tränaren Nils-Erik Persson inför matchen:

IFK Malmö testar tre tilltänkta nyförvärv mot Malmö FF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close