skanesport_desktop-panorama-1

FotbollKristianstads FCMalmö FFNyheter

Förre MFF-anfallaren Teddy Bergqvist klar för Kristianstad FC

Efter ett par utlåningssäsonger fick inte Teddy Bergqvist nytt kontrakt i Malmö FF. Nu har han hittat sin nya klubb. Idag skrev han på för två år i division 1-laget Kristianstad FC.

– Jag vill uppåt i seriesystemet igen. Men då måste jag få mycket speltid i ett lag som spelar på ett sätt som passar mig, säger Teddy Bergqvist och berättar varför han valde just Kristianstad FC.

– När jag pratade med sportchef och tränare fick jag direkt ett bra intryck. Allt runt klubben verkar dessutom bra, med träningsförhållandena, hybridgräset, organisationen och så vidare. Jag kliver ner från Superettan till division 1, men just där känns det nästan som det vore tvärtom.

– Sedan var jag trött på att vänta! Jag ville ha en klubb att spela med, en försäsong och träningsmatcher. De övriga klubbarna kom ju inte med några besked och det är lätt för en spelare att hamna i en situation där inget händer. Bättre att veta vad som gäller och komma igång än att gå flera månader och vänta på att något ska hända.

19-årige Teddy Bergqvist fick lärlingskontrakt med MFF redan 2015 och debuterade mot BK Häcken i allsvenskan och spelade mot FK Vardar i kvalet till Champions League. Hösten 2017 lånades han ut till Åtvidabergs FF och efter att ha inlett 2018 med att göra det enda målet när MFF vann säsongens första träningsmatch mot Fremad Amager blev det en ny utlåning till Varbergs BoIS.

Det blev ingen succé, varken i Åtvidaberg eller Varberg. Men han betonar att han lärde sig massor.

– Efter låneperioderna vet jag att jag kan flytta vart som helst och klara mig själv och anpassa mig. Det är en nyttig erfarenhet.

– Jag vet också att jag gynnas av att spela i ett lag som vill ha mycket boll och prioritera att spela sig till chanserna. När jag pratat med Kristianstad FC har jag fått intrycket att man vill göra det, plus att man vågar. Jag är bra i motståndarlagets straffområde, men då måste vi vara där också.

Teddy Bergqvist kommer även i fortsättningen att kunna satsa fullt ut på fotbollen och planerar att flytta till Kristianstad.

– Att pendla tar mycket kraft, betonar Teddy Bergqvist och avslöjar sitt hemliga vapen i jakten på att snabbt hitta en ny bostad.

– Min mamma är mäklare.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close