FotbollNyheter

Hümmet om flytten till Elfsborg

Under slutet av veckan stod det klart att Trelleborgs FF tappar Denniz Hümmet till Allsvenskan och IF Elfsborg.

Anfallaren lämnade i ung ålder moderklubben Malmö FF för ett a-lagskontrakt med Troyes AC i den franska andradivisionen. Där stod han för flera matcher när klubben 2016 avancerat till den franska högstadivisionen Ligue 1. Hösten 2016 debuterade han i det turkiska U21-landslaget och har efter framgångsrika prestationer där blivit aktuell för A-landslaget.

Våren 2017 värvades den då 20-åriga anfallaren tillbaka till Sverige och superettanlaget Gefle IF. Där gjorde han succé med 12 mål och tre assist på 28 matcher. Inför säsongen 2018 lämnade han Gefle IF för den allsvenska nykomlingen Trelleborgs FF. Där stod han för fem mål och en assist under sina 28 matcher innan 22-åringen alltså idag signerade ett fyraårskontrakt med IF Elfsborg.

Denniz Hümmet under presentationen av honom som IF Elfsborgspelare. Foto: Bildbyrån

-Det känns jättebra. Jag vill bara ansluta så fort som möjligt, lära känna alla grabbar och komma själv igång med träningen. IF Elfsborg är en klubb som står för fin fotboll och har för mig alltid varit en utmanare till det allsvenska guldet. En fin och proffsig förening som jag mött många gånger, framför allt i ungdomslagen, säger Denniz Hümmet till klubbens hemsida.

Under fjolårssäsongen blev det till slut 5 mål och degradering för Hümmet och Trelleborgs FF. Nu i Elfsborgs kan den 22-årige anfallaren blicka mot helt andra höjder.

-För mig är det viktigast att laget fungerar, att vi tror på oss själva och går ut varje match med målet att vinna. Någonstans vill man ju slåss om att vara med i toppen, det är alla spelares ambition, det vore konstigt annars, avslutar Denniz Hümmet.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close