IshockeyNyheterRedhawks

Händemark stängs av i tre matcher

Malmöspelaren Fredrik Händemark fälls för huvudtackling i gårdagens match mellan Timrå och Malmö. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2018/2019.

I slutminuten av den andra perioden i gårdagens möte mellan Timrå och Malmö befann sig hemmalagets Patrik Blomberg med pucken i offensiv zon. Blomberg uppvaktades av två Malmöspelare nere i sarghörnet och lyckades vända bort dem, samtidigt som han tappade kontrollen över pucken.

Malmös Fredrik Händemark hade innan dess avvaktat vid den förlängda mållinjen, men när pucken blev lös rörde han sig ner mot kortsargen där Blomberg åkte efter den. Vid sargen drev Händemark upp sin högra axel som istället för att spela på pucken inte träffade något annat än Timråspelarens huvud. Blomberg utgick ur matchen efter situationen.

Situationsrummet valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden som nu har fällt Fredrik Händemark för huvudtackling.

Förutom de tre matcherna får Händemark även ett bötesbelopp på 18 750 kronor.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close