skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLilla Torg FFNyheter

Lilla Torg FF vill ta ett steg till

Hela ledarstaben är ny, men i övrigt har rätt lite hänt i spelartruppen som förra året förde Lilla Torg FF till en sjätteplats i division 4. Det, plus fem nyförvärv, föder en viss optimism.

– Vi är inte favorit, men målet är att bli bättre än förra året, säger nye tränaren Alexander Burman.

Efterhand har organisationen kring laget också fallit på plats. David Grönberg har kommit till som ny assisterande tränare och Mattias Carlsson har rekryterats som målvaktstränare.

– Mattias kom vi överens med före jul, men med tillägget att han skulle börja nu i januari. Det vanliga är ju att någon i staben är kvar sedan förra året. Här är allt nytt, men det ska inte vara någon nackdel. Jag upptäckte snabbt att Lilla Torg FF är en väl organiserad och stabil förening med en stor verksamhet, inte minst på ungdomssidan.

– Dessutom med en stark förankring kring Mariedals IP där vi verkar. Väldigt många av spelarna i A-laget bor till exempel alldeles i närheten. Det gör jag själv också, fem minuter på cykel och jag är på plats, konstaterar Alexander Burman.

Alla nyförvärven vara klara till säsongsupptakten.

De är:

Christoffer Ekelund, Vinslövs IF (tidigare Hässleholms IF).

Filip Ranmo, IFK Hässleholm (bilden).

Henrik Fehland, Västra Ingelstad IS.

Oskar Ankell, Linero IF.

Anton Pramberg, Vankiva IF (tidigare IFK Hässleholm).

– Därmed är truppen i stora drag klar. Klart att det alltid finns en öppning. Men vi är nöjda och de nya har varit på plats länge och är redan väl inkörda, säger Alexander Burman.

MFF:s fystränare Ben Rosen var med i förra årets trupp. Kör han vidare i år också?

– Jadå, när han hinner. Ben är en mycket bra och ödmjuk person och vi är glada att han vill spela i Lilla Torg.

Några av de få spelarna som lämnat som varit aktuell för en startplats?

– Nikola Zivanovic och Mattias Jönsson blev ju klara för IFK Hässleholm där Jonas Jönsson, som jag ersatte i Lilla Torg FF, numera är verksam. De hade varit med och konkurrerat.

Något av konkurrentlagen som sticker ut och är ett givet topplag?

– KSF Srbija tror jag är en väldigt stark nykomling. Men det känns som en väldigt jämn serie där inget av lagen kan sågas av i förväg, betonar Alexander Burman.

Lilla Torg FF har hittills under försäsongen spelat två matcher i Malmömästerskapet. Först en 2-0-seger mot Hyllie IK och sedan 2-2 mot Rosengård FF. I år är det femlagsgrupper i MM vilket innebär att ”Torget” även ska möta Kvarnby IK och Malmö City FC.

– Bra med tävlingslika matcher. Hylliematchen var vi inte nöjda med, men vi var betydligt bättre mot Rosengård. Vi kör på med målsättningen att avancera i MM.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close