IK PanternIshockeyNyheter

Pantern föll i dramatiskt bottenmöte

Möte i Hockeyallsvenskan nedre regioner stod på schemat, då IK Pantern tog emot Björklöven. En känsloladdad match, som innehöll en hel del, mynnade ut i förläggning. Där drog bortalaget Björklöven det längsta strået. 

Till kvällens match mot Björklöven skulle IK Pantern få klara sig utan sin poängkung, Nick Olesen. Anledningen vara att forwarden bestraffats på grund av en slashing i senaste omgångens match mot Leksand. Även Linus Cronholm borta på grund av höftskada. Men backen meddelar att han troligtvis är tillbaka nästa match.

Intensivt och fysiskt från start. Valentino Pilet(och en Björklöven-spelare) tilldelades matchstraff efter 01:37 för fighting.

Med klockan på 7:31 skulle första målet komma. Detta då bortalaget Björklöven endast behövt 4 sekunder för att utnyttja ett tillgivet powerplay.

Strax därefter replikerade Pantern genom Filip Lennström, läckert serverad av Oscar Eklind.

En intensiv, känsloladdad, svängig period var till ända med ställningen 1-1.

Oliver Larsen sköt, genom ett välriktat slagskott från blålinjen, ledningsmålet till Pantern. Målet kom då hemmalaget var i numerärt överläge. Matchen hade tidigare stått och vägt – men Larsen projektil spräckte dödläget.

Björklöven var inte oävna. De skapade chanser, de med. Men Pantern har Lars Volden i målet, och han storspelade, som så ofta förr.

Den tredje perioden var något avvaktande, och känslan var att lagen väntade ut varandra.

Tempot skruvades upp ju längre matchen led. Björklöven, pressat av underläge, var de som satte in den extra växeln. Pantern fick i mångt och mycket koncentrera sig på att freda sitt mål.

Bortalaget skulle också få in kvitteringen. Dock med mycket hjälp av en bjudning från Lars Volden. 2-2 efter 56:19.

Matchen gick till förläggning, där Pantern fick inleda med en man mindre då Niclas Jadeland fått 10 minuter efter en verbal incident med domaren.

Knappa minuten in på övertiden hade Björklöven avgjort matchen och snott med sig extrapoängen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close