FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson MFF-back till och med 2021

Dagens andra kontraktsförlängning i MFF är i hamn. Rasmus Bengtsson har skrivit på till och med säsongen 2021

Det gamla avtalet sträckte sig till och med årets säsong.

– Det är skönt att det är klart. MFF är min moderklubb och jag älskar att spela här. Klubben fortsätter att utvecklas både på och utanför plan. Det är härliga utmaningar med guldstrid och Europaspel varje år, säger den 32-årige backen i ett pressutskick och fortsätter.

– Vi började att snacka lätt om en förlängning under semestern och efter att vi kom tillbaka från uppehållet gick det ganska fort. Nu ser jag fram emot alla matcher och utmaningar som väntar.

Rasmus Bengtsson påbörjade sin långa karriär i Malmö FF:s fotbollsskola och tog sig upp till klubbens U21-lag innan han lämnade för spel i Trelleborgs FF och därefter Hertha BSC och FC Twente.

När han återvände till Malmö FF inför säsongen 2015 skrev han på ett kontrakt som sträckte sig till och med 2019. Återkomsten blev framgångsrik och den 32-årige mittbacken har bland annat hunnit med två SM-guld och två europeiska gruppspel sedan dess.

MFF:s sportchef Daniel Andersson är nöjd.

– Han är, om inte den bästa, så en av de bästa mittbackarna i Allsvenskan. Han har en enormt hög högstanivå, vilket vi inte minst sett under Europaspelet i höstas. Det känns skönt att vi kan ha honom tre år till. Han har också en positiv inverkan på omgivningen och presterar på en särskild nivå i de största matcherna. Våra yngre mittbackar kan se och lära och förhoppningsvis bli lika bra, konstaterar han i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close