IshockeyNyheter

Hett möte i Hockeyettan under fredagen

Under fredagen drabbar Kallinge/Ronneby IF och Kristianstads IK samman i en uppsnackad toppmatch i Hockeyettan Södra.

Efter åtta spelade matcher skuggar lagen varandra i tabelltoppen. Trots att det är en lång bit kvar att vandra, så är det matcher som dessa som ger puls och liv åt dramatiken under en säsong.

Skånesport tog sig ett snack med Kristianstad Hockey:s assisterande tränare, Andreas Lilja, för att höra hans tankar inför toppmötet.

Soft Center Arena är spelplats för fredagens toppmöte. Foto: Bildbyrån

Din känsla inför morgondagens toppmöte?

-Extremt viktig match, som vi hemskt gärna vill vinna. Sen är det ju ett bra lag som vi möter. Det blir nog en bra fight. Hoppas på en intensiv match, kampfylld och att det kommer några supportrar och stöttar oss.

Är det extra viktigt att vinna sådana matcher – eller hur känner du?

-Jag skulle inte säga att den är viktigare än någon annan match, det skulle jag inte. Men vi går ju in med målsättningen at vinna alla matcher, oavsett om det är Grums eller Kallinge/Ronneby som vi möter. Men såklart tror jag det är en annan känsla för spelarna att spela en sådan match.

Ni ligger på en topplacering i tabellen – hur ser du på er säsong så här långt?

-Nä, men jag är väldigt nöjd, måste jag säga. Med tanke på det skade- och sjukdomsläge som vi haft, samt att spelare lämnat oss, så är jag väldigt nöjd. Vår målsättning har hela tiden varit att gå upp till Hockeyallsvenskan. Den visionen har aldrig ändrats. Vi ska försöka vinna alla matcher, sen får vi se hur det går.

Truppens status inför morgondagens match?

-Ja, det ser rätt hyfsat ut, tycker jag. Några sjukdomar idag, vilka jag hoppas ska vara borta till imorgon. Annars ser det bra ut.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close