HandbollNyheterOV Helsingborg

Linus Nilsson snart tillbaka i OV Helsingborg

Efter förlusten senast mot Hallby måste OV Helsingborg nästan vinna torsdagskvällens hemmamatch mot Anderstorp för att hänga med i kampen om seriesegern.

– Hallbyförlusten är inget att säga om. Vi kan inte förvänta oss att det bara ska rulla på. Redan inför matchen bedömde jag den som en typisk 50/50-match. Hallby var bra och förtjänade att vinna. Fyra lag kan bli seriesegrare; vi, Varberg, Hallby och Skånela, säger OV-tränaren Ulf “Tubbi” Sivertsson.

Comebacken för skadade storskytten Linus Nilsson (bilden) närmar sig, men den kommer inte redan mot Anderstorp.

– Vi vill att han ska hinna träna ett par pass till och det finns ingen anledning att chansa. Men nästa omgång är det nog dags och Linus är givetvis viktig för oss.

Mot Hallby debuterade nyförvärvet och mittnian Calle Almander från Drott, som själv tog kontakt med OV och ville testa sina krafter. Ulf Sivertsson betonar att det är ett nyförvärv på sikt och att 20-åringen än så länge är med för att bredda truppen.

– Han fick tio sekunders speltid i debuten! Vi satte in honom och åkte på en utvisning. Då bytte vi. Men vi skojade om att det var en felfri debut, säger Ulf Sivertsson.

Att det på nytt blir en vardagsmatch gillar klubbchefen Mats Engblom.

– Vardagar är bättre publikdagar för oss. Det är mer en känsla hos mig än resultatet av en undersökning, men jag är säker på att det är så. Naturligtvis hade vi mer folk i Handbollsligan, men vi har inte tappat så mycket ändå. Och fler matcher på vardagskvällar är bra för oss, konstaterar han.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

NordicBet har OV Helsingborg som storfavorit i matchen

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close