FotbollMalmö FFNyheter

Lyngby BK är en speciell klubb för Anders Christiansen

När MFF på fredagen möter Lyngby BK i Danmark är det en speciell match för Anders “AC” Christiansen. Det är laget karriären startade i och som han nyligen gick in och stöttade med pengar för att rädda klubben från konkurs.

– Jag och ett par andra spelare bildade “Friends of Lyngby” och ställde upp med pengar. Det var inte så att det bara var vår insats räddade klubben, men vi bidrog och det var självklart att ställa upp, berättar Anders Christiansen.

Andreas Bjelland tog initiativet och fick förutom AC med sig bland andra Brian Hamalainen och Mikkel Bo Jensen och tillsammans betalade man en skuld som Lyngby BK dragit på sig. Efter det är “Friends of Lyngby” delägare.

Anders Christiansen är uppväxt i Kongens Lyngby.

– Jag hade cykelavstånd till arenan och mina föräldrar bor kvar. De kommer på matchen.

Som 18-åring debuterade han i A-laget och spelade nästan 100 matcher där innan karriären gick vidare till FC Nordsjälland, Chievo i Italien och Malmö FF.

– Lyngby BK är ingen stor klubb och har rätt små ekonomiska resurser, men den betyder mycket för många och har en bra akademiverksamhet där man fostrat åtskilliga duktiga spelare, säger AC och betonar att det finns en annan stor fördel med Lyngby.

– Man har Danmarks bästa korv på idrottsplatsen. Han som stod för korven blev till och med scoutad och handplockad av Bröndby. Men Lyngbys är fortfarande bäst!

Om serveringen plockas fram när det är dags för spel i 3 x 35 minuter fredag klockan 13.00 på konstgräsplan 3 vid Lyngby Stadion återstår dock att se.

Mot IFK Malmö i säsongspremiären spelade MFF med två olika elvor i de två halvlekarna. Mot Lyngby där lagen alltså kommit överens om den ovanliga speltiden 3 x 35 minuter, ska speltiden öka för många.

– Några kommer att spela 60 minuter, någon kanske 70. Vissa bara 35 eller 45, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Marcus Antonsson, som fick en lätt känning och avstod IFK-matchen och några träningar, är med igen och den ende spelaren som är osäker är Hugo Andersson. Han avbröt dagens träning.

– Irriterande för Hugo som skulle få spela och så hände det här. Han är lite nere nu. Men förhoppningsvis var det bara lite kramp och jag avskriver inte honom från spel. Förhoppningsvis är det ingen fara. Annars är alla okej, ta i trä, men jag kan redan nu säga att Sören Rieks kommer att spela lite mindre.

Lyngby BK ligger på åttonde plats i den danska andraligan och motståndet är valt med omsorg.

_ De spelar äventyrligt och vågar mycket när de ska spela upp bollen så de kommer att ställa frågor till oss om hur bra vi klarar att pressa dem högt. Vi har tränat mycket på det, att inte låta motståndarna komma ur situationerna. De kommer att ta chanser och vi behöver vara noggranna och träffa rätt för att stoppa dem. Och när vi sedan erövrat bollen ska vi förhoppningsvis straffa dem. Det var därför vi valde Lyngby, säger Uwe Rösler.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close