IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Malmö Redhawks förlänger med målvaktstränaren

Malmö Redhawks har gjort klart med ett nytt kontrakt med målvaktstränaren Henning Sohlberg. Förlängningen är på tre år och innebär att han stannar i Redhawks till och med säsongen 2021-22.

– Henning har gjort ett jättebra jobb hittills. Han visar ett stort engagemang varje dag, sprider mycket glädje runt sig och är omtyckt av alla i och runt laget. Dessutom har han visat hur han utvecklar våra målvakter i hela organisationen. Det ska blir roligt och spännande att följa honom och hans arbete under de kommande åren, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i ett pressutskick.

Innan Sohlberg tog över rollen som målvaktstränare och videocoach för Redhawks SHL-lag jobbade han med klubbens juniorer och för IK Pantern i HockeyAllsvenskan. Arbetet fortlöper nu med att utveckla målvakterna i Redhawks J20- och J18-lag parallellt med jobbet i A-laget.

– Jag känner glädje och stolthet över att få det här förtroendet och att stanna kvar i klubben. Klubbledningen har visat att de tror på mig, på det jag gör och står för. Det ska bli jättekul att fortsätta jobba tillsammans med alla våra målvakter och med mina kollegor i tränarrummet, säger Henning Sohlberg.

Foto: Bildbyrån

FAKTA / Henning Sohlberg
Målvaktstränare och videocoach
Född: 1988-09-25
Födelseort: Ulricehamn
Klubbar som tränare: Skillingaryd, Dalen, HV71, Pantern, Malmö Redhawks.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med tre säsonger.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close