HandbollNyheterYstads IF

Ystads IF följde med Kim Andersson till Jylland

När Ystads IF:s stora stjärna Kim Andersson åkte till danska Herning för andra fasen i VM-handbollen reste hans lagkamrater också till Jylland. För ett träningsläger.

Dessutom har klubben utnyttjat en del av det långa uppehållet i Handbollsligan till att spela träningsmatcher på plats i Danmark. Två gånger har YIF mött Tvis Holstebro och två gånger har man förlorat.

– Det har varit ett lyckat upplägg både sportsligt och socialt. Vi har fått träna och spela matcher mot ett mycket starkt motståndarlag, Holstebro är fyra i danska ligan och kvar i EHF-cupen. Dessutom har vi fått se fin handboll i Herning och följt VM-laget på plats i hallen, säger Ystads IF:s sportsligt ansvarige Marcus Lindgren.

Flera av de övriga klubbarna i Handbollsligan har istället valt att träna på hemmaplan och många har avstått matcher helt. Ystads IF tycker att klubbens upplägg passar laget bättre.

– De senaste säsongerna har vi provat lite av varje. Att matcha har passat oss bäst.

Förlusterna – med 29-32 och 22-28 – tar man lätt på. Ystads IF har prioriterat att testa och träna på alternativ i bland annat försvarsspelet. Och givetvis har Kim Andersson saknats.

Återstarten i ligan sker med en hemmamatch mot AIK på onsdag nästa vecka. Om 36-årige Kim får lite semester efter det mycket hårda programmet i VM och avstår den matchen är inte helt klart än.

– Känner vi Kim rätt vill han alltid spela. Men vi får se vad vi han och ledarstaben kommer överens om, säger Marcus Lindgren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

NordicBet har ett specialodds på att Ystads IF vinner SM-guld.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close