skanesport_desktop-panorama-1

FC RosengårdFotbollNyheter

Försäsongssnack med FC Rosengårds Jonas Eidevall

Det råder försäsong i fotbollssverige, då klubbarna nöter, slipar och vässar inför den kommande säsongens serie- och cupspel. 

Skånesport tog sig ett snack med FC Rosengårds huvudtränare, Jonas Eidevall, för att höra hans tankar om den kommande säsongen. Men även om förra, då laget inte presterade enligt förväntningarna.

Hur ser du på förra säsongen?

-Resultatmässigt var det till stora delar en stor besvikelse. Den enda målsättningen vi lyckade med var att vinna Svenska Cupen men vi misslyckades med våra andra målsättningar. Det värsta är att vi var så nära med att lyckas med flera av dem. Vi var centimetrar ifrån att vinna SM-guld och kvalificera oss till nästa säsongs Champions League. Istället släppte vi in ett mål i matchens sista ordinarie minut och missade båda delar, säger Jonas Eidevall och fortsätter:

-Prestationsmässigt finns det däremot mycket jag är nöjd med. Vi har utvecklat vårt spel under säsongen och trots ett nästan omänskligt tufft spelschema under hösten så var vi det laget som tog flest poäng av alla under andra delen av serien.

Hur ser du på de nyförvärv ni plockat in?

-Emma Lindh, en av allsvenskans bästa målvakter ifjol i LB07. Ökar kvaliteten på våra träningar och vi har en härlig konkurrenssituation mellan henne och Zecira om målvaktsplatsen. Mie Leth Jans. En dansk mittback med starka ledaregenskaper som närmast kommer från Man City. Har tyvärr brutit foten och i nuläget är prognosen oklar om när hon kan spela igen.

Finns det någon position du känner att det behövs förstärkas på?

-Vi behöver en djupledslöpande forward. Och om Mie är skadad en längre tid behöver vi en ersättare för henne. I en perfekt värld så kan vi även hämta in en wing-back för att skärpa konkurrensen på den positionen.

Hur ser försäsongen ut för er?

-Vi träningsspelar mot Växjö den 28/1 och Vittsjö den 3/2 innan Svenska Cupen startar mot LB07.

Förra säsongen blev lite av en besvikelse för FC Rosengård. Visst, ännu ett cup-guld adderades till prisskåpet – men en tredjeplats och missat Europa-spel under kommande säsong svider.

Vad har ni för förväntningar på kommande säsong?

-Förväntningarna är som alltid höga i Rosengård men vi behöver matcha våra förutsättningar för att kunna leva upp till dessa. Det är helt avgörande att vi får in rätt nyförvärv i det här transferfönstret.

Hur är det att hantera en säsong under att mästerskapsår? Skillnad?

-Det är en extern faktor att ta hänsyn till att vi kommer spela 2/två tredjedelar av serien efter sommaruppehållet och att tiden mellan VM och seriestart är relativt kort.

Du syns ibland på Twitter, där du delar olika taktiska grepp. Vad får du ut av det?

-Jag är nog en av de mest oflitiga personerna på Twitter. Jag tror jag snittar mindre än fem inlägg per månad. Däremot hoppas jag att det jag postar är kvalitativt och för mig är det nätverket som jag skapar på Twitter ovärderligt för min egen utveckling. Jag får feedback på idéer, folk hör av sig med tips på lag/matcher att titta på. Det är en av mina viktigaste plattformar för egen utveckling.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close