HandbollLUGI

Rött kort på Flodman fällde LUGI borta mot Skara

I en jämn och spännande tillställning tog Skara ett stort steg mot slutspel genom att besegra LUGI.
– Vi är lite för tunna just nu, konstaterar Dragan Brljevic.

Båda lagen saknade nyckelspelare. I LUGI:s fall är Olivia Lövqvist ännu inte spelklar efter sin bristning i en lårmuskel som hållit henne borta från spel sedan början av december.
– Olivia är med och tränar försvar just nu och kanske kan vara med i nästa match mot Önnered. Det är klart att hon saknas på planen, säger Brljevic.

Inför den stora publiken (608) följdes lagen åt in i det längsta.
Ett avgörande moment kan ha kommit knappa kvarten in i andra halvlek vid ställningen 18-17 när Hanna Flodman (dittills fyra mål) drog på sig ett direktrött kort.
– Hon fick en tackling som i sin tur resulterade att en Skaraspelare åkte ner i marken rejält. Möjligtvis är det en utvisning, men absolut inte något rött kort.
Därmed fick LUGI avsluta matchen utan sin bärande spelare.
– Utan både Olivia och Flodman så blir det svårt. Vi är lite för tunna just nu. Melissa Petrén fick ta väldigt mycket ansvar och Skara var tyngre än oss när det skulle avgöras.

Hedda Wollmark, som får ta mycket ansvar i Julias Lövqvists frånvaro, inledde matchen bra men fick det senare kämpigt.
– Hedda har stor talang, men har inte den där träningsinställningen som krävs. Viljan att köra ett extra träningspass på morgonen innan jobbet, som exempelvis Olivia kan göra, säger dragan och vidareutvecklar:
– Ta Julia Olsson exempelvis. Hon vaknade med feber igår, vilade upp sig, satte sig på bussen i fem timmar och gick sedan ut på planen och visade mest attityd av samtliga. Även Kajsa Dahlberg, som är omskolad till vänstersexa gjorde det bra idag. Det är två spelare som vet att talang inte räcker.
Vad saknar du i laget rent generellt?
– En naturlig mittnia. Vi har fuskat med alternativ på den positionen hela säsongen och har inte kunnat ersätta Jenny Carlsson eller Ebba Engdahl. Mittnian är den sista positionen bland utespelare man kan “fuska” med, men det håller inte i längden. De niometersspelare vi har idag skulle i sin tur alla bli bättre om vi hade en naturlig mittnia. Som Tova Alm exempelvis. Hon är en tanks, men behöver någon som krattar upp gången åt henne.

Det börjar bli riktigt jämnt i den nedre delen av tabellen, sett ur ett slutspelsperspektiv, nu?
– Jag tänkte innan den här matchen att vi skulle ha råd med två förluster och ändå kunna sluta topp fyra. Nu måste vi vinna mot Västerås och Önnered hemma – och sedan resten av matcherna bortsett från Skuru borta. Det blir svårt, men jag tror att vi kan klara det.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close