HandbollNyheter

Henrik Hurtig om krossen över Dalhem

I helgens match blev det storkross för Eslövs HF med hela 48-23. Gästande lag, Dalhems IF hade inte en bra kväll.

Henrik Hurtig, spelande tränare i EHF. Berätta om matchen mot Dalhem?
– En klurig match att spela när tempot pendlar så mycket mellan högt och lågt. Än värre när vi börjar matchen med ett något tafatt och osynkat försvar. Lyckligtvis rättade det till sig rätt så snabbt, försvaret växte till en tät och stabil mur. Vilket bäddade för vårt effektiva kontringsspel som också gav oss ett komfortabelt övertag innan halvleksvilan. Vi gick ut i andra med ett större fokus på försvaret, för att öppna upp fler möjligheter till snabba och enkla mål. Matchens slutskede blev väldigt avslaget och vi tillåter lite för många bollar att gå förbi försvaret och in bakom Samuel. I det stora hela, en väl genomförd match.

Varför går det så bra för Eslövs HF?
– Vi har en stor trupp med bred kompetens och en stor del spetsfärdigheter. Vi har minst två spelare på varje position. Det skapar en konkurrenssituation där vi hela tiden driver varandra framåt och uppåt. Vi snittar 19-20 närvarande spelare på tre träningar i veckan, vilket ger oss goda förutsättningar för att utvecklas som lag. Vi har även en tydlig målbild, då ingen av oss är nöjda med att Eslövs HF ligger i divsion 3.

Henrik Hurtig är uppväxt i Eslöv med mamma, pappa och två småbröder och bor nu i Eslöv tillsammans med sin fru Josefin. Utbildad till systemutvecklare vid Malmö Universitet och jobbar som detta hos Alfa Laval i Lund. Han började utöva handboll som 6-åring i Eslöv och fick som senior äran att vara med på EHFs äventyr från division 2 till Allsvenskan 11/12. Säsongen efter bar det av till OV Helsingborg, 5 säsonger i Allsvenskan (fyra elitseriekval och en allsvensk seger) och en säsong i Handbollsligan. För att sedan pga hans nya yrkesrollen, återvända till moderklubben som spelande tränare tillsammans hans bror Daniel som assisterande tränare/ledare och materialare.

Vad anser du är din bästa styrka eller egenskap?
– Jag skulle säga mitt skytte och mitt försvar, samt att bidra med delgivning av mina erfarenheter i en ledarroll, en roll som jag trivs i.

Hur kombinerar du dina roller som spelande tränare?
– Jag ser mig själv som en spelande ledare istället för tränare. Eftersom att jag inte har någon tränarutbildning så vill jag inte bara peka och säga. Och så länge jag känner att jag klarar av att hänga med i mina lagkamraters tempo så är jag inte beredd att lägga skorna på hyllan. Så jag försöker istället dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter genom att leda och visa.

Vilka lag i serien ser du som de största hoten och varför?
– Helsingborgs HK och HK Ystadpågarna är våra största konkurrenter då de är två välspelande lag med många individuellt skickliga spelare. De är inte rädda för att spela med högt tempo och har stora trupper som ibland kan bli större och vassare med tillägg från deras A-lag.

Har ni någon målsättning?
– EHFs mål och vision är att vi spelar i division 1 med till största delen spelare som är fostrade och utvecklade i klubben. Vägen dit är lång och slingrig men inte på något sätt onåbar. Det kommer att krävas mer, tuffare och bättre träning och organisationen runt om måste hänga med. Vi hade inte ens nått hit där vi är idag utan alla fantastiskt duktiga ideella tränare, ledare, eldsjälar och ungdomsföräldrar som bär vår förening framåt. Ett av det stora stegen på resan ska vi ta denna säsongen med ett avancemang till division 2, allra helst genom att vinna division 3.

Hur är läget i laget inför kommande matcher?
– Vi har någon ynka småskavank i form av stukade fötter; Robin Carlberg som missade matchen är tillbaka i träning på måndag. Vad gäller Samuel i målet så får vi utvärdera foten på måndag. Annars är laget piggt och fräscht, framförallt hungrigt på nästa utmaning.
– Det är sju matcher kvar och nästa match är alltid den viktigaste längre än så tittar vi inte.

EHF:s nästa match spelas borta mot Ligu, söndag den 3 februari kl:14:30
Henrik har som vanlig koll på motståndarna.
-Ligu har använt sig av 26 olika spelare på 11 matcher, där en duktig niometerspelare i Ola Björnsson har gjort klart flest mål. Så även om de inte har vunnit ännu denna säsong så är det ett skolat lag som absolut tar chansen att stjäla poäng om man inte gör jobbet till 100%. Så det är precis det och lite till som kommer att förväntas av oss.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close